Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

22 gedder til NÅL-medlem på en eftermiddag

Email Udskriv PDF

Hej alle

Da det efterhånden er et stykke tid siden, at jeg har modtaget fangstrapporter fra medlemmer, er det nærliggende at tro, at der ikke bliver fisket meget her i sommervarmen.

Det har dog ikke været tilfældet for undertegnede, der har slået sine folder på en sjællandsk sø en del gange med småture, senest i lørdags, hvor jeg fik mulighed for at fiske en lang eftermiddag fra en LF-båd. Fiskeriet med jerkbait gav mig i maj mange gode gedder, mens det her i juni er blevet sværere og sværere, da mange af gedderne er rykket ud på dybere vand i takt med at vandtemperaturen er steget. Jeg er derfor gået tilbage til den gode gamle metode med agnfisk trukket stille og roligt rundt efter båden, og det var da også den metode, som jeg denne eftermiddag ville forsøge.

Som alle geddefiskere ved, så er agnfisk altid sværest at fange når man mest skal bruge dem. De sædvanlige steder gav mig denne lørdag ikke noget med størrelse, men så kom jeg i tanke om en lille sø, der om sommeren næsten aldrig svigter. Eneste problem med søen er, at der kun findes rudskaller, hvor jeg normalt foretrækker almindelige gråskaller. Søen svigtede da heller ikke, idet jeg efter et par timer kunne tage derfra med 30 fine rudskaller.

Afsted på søen og fra første rudskalle var i vandet gik der under 2 minutter førend, der var bud efter den. En fin 4-kilos røg i båden og så fortsatte det ellers sådan de næste timer. På et tidspunkt kom der en pause, som jeg brugte på at rigge en tredje stang til. Jeg havde lige fået firet denne ud, da først det ene flåd gik, hvorefter et andet også gik. Alene i båden kan dette være en udfordring i sig selv, især hvis fiskene er af en vis størrelse. Jeg fik givet modhug på begge stænger og de sad der. Så skete der naturligvis det, at den tredje stang også kom i omdrejninger. Nu stod jeg med flex på tre stænger, hvorefter jeg hurtigt måtte vurdere i hvilken rækkefølge de skulle tackles. Jeg valgte at tage den der virkede tungest først, og efter netning af fin gedde, der senere viste sig at veje ligeud 7 kg, måtte jeg hænge nettet på kanten af båden, mens jeg i hurtig rækkefølge fightede de to andre 3-4 kilos gedder ind til båden og fik dem afkroget. Pyh ha. Det gav sved på panden, og man bliver i sådan en situation ekstra glad for den frontmonterede elmotor, der hjælper med at undgå kludder, da den bare sejler stille og roligt og holder kursen via gps.

Alt ialt blev det til 22 herlige sommergedder denne eftermiddag, heriblandt gedden på 7 kg og 98 cm samt et par 5-kilos som de største.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Søndag, 27. Juli 2014 20:14
 

Majgedder

Email Udskriv PDF

Hej alle

Det er nok ikke undgået de flestes opmærksomhed, at gedden har en stor stjerne hos undertegnede. Maj måned har jeg derfor dedikeret til geddefiskeri i alle dets afskygninger. Torsdag skulle en fridag anvendes i selskab med Peter Møller og Jens Blom på en større sjællandsk sø. Peter i sin egen båd, mens Jens og undertegnede fiskede sammen. Agnfisk i den gode størrelse havde vi - trods ture til både Susåen og lergravene - desværre alt for få af, men sådan det ofte i maj.

Stængerne var i vandet ca. kl. 7.30 og det startede godt med jævnlige tilbud på vores skaller. Jens lagde ud med en fin 5-kilos inden jeg selv snuppede en 4-kilos.

Da klokken blev ni var det desværre som om, at søen gik kold. Huggene udeblev og sådan blev det ved i flere timer - afbrudt af nogle mindre gedder, der lige skulle smage vore små skaller. I forbindelse med et vejrskifte (kraftigt tiltagende vind) opgav vi fiskeriet og sejlede ind. Peter Møller havde heller ikke fået meget, men havde dog taget dagens største på 6,4 kg og 100 cm.

Store Bededag bruger man da på geddefiskeri. Denne gang var jeg sammen med Cato Jürgensen, der gav mig en grundig lektion i jerkbait-fiskeri. Lektionen inkluderede 7 gedder til ham, heraf 3 på henholdsvis 7,8 , 7,4 og 7,2 kg.

Jeg selv snuppede 3 gedder, med største på 4,5 kg.

Søndag den 18. maj måtte jeg afsted igen. Peter Møller blev hentet kl. 5 og en time efter sad vi i båden. Et kæmpe regnvejr var på vej ind over landet, men vi havde da til middagstid. Det blev en vild tur, bl.a. fordi vore 10 mindre agnskaller blev vekslet til 10 gedder i løbet af den første time. Herefter fiskede vi primært med kunstagn. Peter med wobler, mens jeg jerkbaitede. Efter fredagsturen med Cato havde jeg foretaget et par justeringer i mit grej, herunder fået påspolet en ny sort line (på bekostning af en fluogrøn) og anskaffet mig et nyt mere stift hard mono forfangsmateriale (på bekostning af flourcarbon). Hertil havde jeg lært mig Catos særlige jerkbait-teknik. Disse justeringer er jeg sikker på hjalp mig til fangst af en stribe fine gedder, med de største på 9,85 (114 cm), 6,6 (107 cm) og 5,6 kg (98 cm).

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg dropper agnfiskene og de store geddewoblere til fordel for jerkbaits. Fiskeriet er adrenalinfremkaldende og stærkt vanedannende! Samlet fangst på denne formiddag blev 25 gedder, heraf 12 til Peter. Hans største var en gedde på 7,2 kg, der tog en Westin Platypus wobler.

Knæk & bræk

Klaus

 

Juniorerne viste vejen ved geddekonkurrencen 2014

Email Udskriv PDF

Hej alle

Søndagens geddekonkurrence blev afholdt med deltagelse af flere juniorer, heriblandt Rasmus Schandorff, Peter Fog Pedersen og Frederik Rømer samt en række garvede geddefiskere, heriblandt Zlatan fra Fiskerishop.dk i Humlebæk samt Erik Winther, Peter Møller og undertegnede.

Drengene havde dårligt kunne sove om natten, af bar spænding over at skulle være med. Dagen før havde de været ude efter agnfisk og det var blevet til en enkelt skalle. Denne skulle senere vise sig at afgøre hele konkurrencen.

Første gedde i konkurrencen snuppede jeg selv, idet en højtfisket jerkbait blev indhaleret over det lave vand i Svanesøen. Den var nu ikke så stor, men så var vi igang. Vi gik længere ud på Tangen mellem søerne, idet jeg håbede, at jeg kunne få gang i de to gedder, som jeg vidste var i et bestemt område. Det kunne vi også, idet den ene fulgte efter vore agn i de første kast. Rasmus hentede sin agnskalle og placerede den lige i området. Vi nåede ikke at tælle til 5, førend flåddet var gået under. Rasmus gav et fint modhug og så var han igang med fighten. Jeg hjalp ham med netningen, og så kunne det ellers være, at der blev jublet. Et par hurtige billeder og en måling til 68 cm og så i vandet igen.

Herefter gik det slag i slag og der blev taget pænt med gedder i løbet af konkurrencen. Alle deltagere fangede fisk, men især Zlatan og Erik fangede mange. Flere deltagere prøvede også at miste gedder og jeg selv havde et seriøst hug på en XL-jerkbait.

Ved præmieoverrækkelsen stod det klart, at både Rasmus og Erik havde fanget gedder på 68 cm, hvorfor vi måtte ud i lodtrækning. Denne vandt Rasmus, hvilket sikrede ham en super fiskestang. 3. præmien gik til Zlatan, mens jeg snuppede 4. præmien. Frederik og Peter tog henholdsvis 5. og 6. præmien.

En stor tak til Fiskerishop.dk for at have sponseret fine præmier til konkurrencen.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Mandag, 12. maj 2014 21:12
 

Husk at der er geddekonkurrence på søndag den 11. maj kl. 7-12

Email Udskriv PDF

Geddekonkurrence

Vi afholder geddekonkurrence søndag den 11. maj med start kl. 7.00 og slutning kl. 12.00. Præmieoverrækkelsen finder sted ca. kl. 12.15.

Det er tilladt at fiske med 2 stænger efter gedder. og med en efter agnfisk. Gedderne skal genudsættes  (Catch & Release) og vinder af konkurrencen bliver den, der fanger den længste. Så husk hellere målebåndet end vægten. Tag meget gerne også et billede.

Hver deltager kan maksimalt vinde en præmie, men der vil være en ekstrapræmie til den, der har indsamlet mest affald. Poser udleveres af undertegnede.

Ved sidste års konkurrence blev der fanget en gedde på 6,9 kg og tidligere i år er der fanget en gedde på 9,6 kg. Det bliver spændende at se om vi kan få nogle af de store i tale. Du kan på medsendte link se, hvor vi mødes og hvor der senere er præmieoverrækkelse:

https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zJCAaeMVS8TI.k921MeLQEV_g

Vel mødt!

Klaus

Senest opdateret: Fredag, 09. maj 2014 20:01
 

Geddejagten er gået ind på de sjællandske søer

Email Udskriv PDF

Hej alle

Andre end Ion og Jens Peder har også været på premierefiskeri efter gedder, heriblandt undertegnede, der 1. maj var på Furesøen med en båd fra Fiskeringen. Det var dog ikke det nemmeste fiskeri, idet jeg måtte kæmpe med en strid vind fra nordøst og kun havde det vi normalt kalder "aborreskaller" med (de største skulle bruges dagen efter..). Jeg fandt aldrig melodien, men fik da en 3-kilos trøstgedde på hjørnet ved Lille Kalv, og gav op ved middagstid.

Dagen efter, fredag den 2. maj, havde jeg taget endnu en fridag og den skulle sammen med Jens omsættes til geddejagt på en større sjællandsk sø.

Agnskaller kunne blive et problem, idet vi kun havde omkring 20 stk., men det var da bedre end ingenting. Vi var på vandet omkring 10.30, hvilket normalt er alt for sent i min optik, men der var lige et par piger, der skulle afleveres i skole.

Den første time gav ikke meget, men så begyndte der at ske noget. De første pæne gedder gik til Jens, der hurtigt snuppede et par 3-4 kilos samt en fin fisk på 7,4 kg.

Jeg selv kom ind kampen og fik et par 5-kilos inden jeg efter et hug på en af de store skaller, satte krogene i noget, der havde en vis tyngde. En udramatisk fight med fuld kontrol og Jens kunne nette årets indtil videre største gedde på 9,6 kg og 106 cm.

Herligt - Det blev i løbet af resten af dagen til en stribe gedder mere i den gode 4-5 kilos størrelse, toppet af en gedde på 7,35 kg og 105 cm.

Sidstnævnte kæmpede markant bedre end 9,6 kilos fisken og jeg var en overgang helt sikker på, at nu var en 10+ gedde på vej. Alt i alt blev det denne fredag til 23 gedder, heriblandt en enkelt fanget på jerkbait. Snitvægten lå på den gode side af 4 kg. Vi fik også en lidt speciel oplevelse, idet Jens efter verdens sløveste fight kunne lande en gedde, der vist bedst kan betegnes "Pelle Haleløs".

Min teori er, at den er kommet for tæt på en bådmotor, idet jeg har svært ved at forestille mig, at der har været en anden gedde på spil.

Lørdag den 3. maj havde Peter Møller og undertegnede aftalt en kort tur på Esrum Sø, trods en irriterende vestenvind. Cato Jürgensen var med som gæst og det var egentlig meningen, at han og jeg primært skulle fiske med jerkbait for at se om dette ville virke. Peter Møller ville primært fiske med agnskaller, så et battle kom hurtigt igang. Det blev dog hurtigt tydeligt for os alle, at det var skallerne, der virkede. Cato og jeg havde da et par hug, men det var Peter, der kunne fange gedderne. Til sidst måtte Cato og jeg kapitulere og fik begge en agnskalle i suppen. Dette gav os hver en mindre trøstgedde, mens Peter sluttede dagen med 7 fisk, heriblandt en fin 4,5 kilos gedde på toppen.

 

Vi giver den gas i øjeblikket og mandag var jeg med Peter Møller afsted igen på den sjællandske sø, hvor Jens og jeg havde oplevet et fint fiskeri om fredagen. Vi havde hver vores båd, men fik aldrig fiskeriet til at køre optimalt, idet vi kun havde kunnet skaffe alt for få og for små agnskaller. Vejrudsigten var heller ikke den mest spændende, idet vi ifølge DMI kunne forvente både regn og vind omkring kl 15. Dette kom desværre ikke helt til at holde stik, idet der var både regn og skumtopppe på søen allerede kl. 13.

Inden vi sejlede ind nåede Peter dog, at snuppe 5 gedder op til 5 kg samt en 1,5 kilos sandart. Sidstnævnte er fredet i maj, hvorfor den ligesom gedderne naturligvis blev genudsat. Jeg selv var lidt mere heldig, idet det blev til 12 stk, heriblandt tre 5-kilos fisk. Jeg mistede dog en rigtig god gedde under båden inden jeg nåede at se den. Mit gæt er 8-10 kg, men den kunne sagtens have været større.. Der går nok ikke lang tid, før vi skal afsted igen.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Torsdag, 08. maj 2014 19:56
 


Side 3 ud af 32

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner