Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

Så er første gydebanke færdig

Email Udskriv PDF

William kommer med skjulesten

Jens og Søren lægger sten på plads

 

 

 

Så er den første dag gået

Email Udskriv PDF

Så er halvdelen af bunden på den første gydebanke lagt, i eftermiddag lægger vi skjulesten ud.

Den opgravede bund ser ikke spændende ud.

 

Ny og gammel bund.

Så fint bliver det.

 

Fluefanget havørred, flade fra Øresund og endnu flere storgedder til Jens

Email Udskriv PDF

Hej alle,

Så er der lige røget et par yderligere rapporter i indbakken. Peter Lottrup har bl.a. sendt i to omgange. Første gang skriver han:

Hej Klaus

Den sidste uges tid har jeg haft mulighed for tre hurtige morgenture på den lokale kyst. Det er blevet til to havørreder - begge lige under målet. Fint at mærke fisk, men på denne tid af året må de gerne være noget større.

I øvrigt har jeg spottet hele tre sæt garn inden for 30-40 meter fra land på disse ture. Lidt ærgerligt at stå tidligt op for at blive mødt af et ulovligt garn, sat ved det rev man skulle fiske.

Endelig kan jeg melde, at jeg synes bundforholdene på en række spots på Nordkysten har skuffet. Der er mere sand end normalt.

Vh

Peter

Det var den første melding. Her kommer så den næste fra Peter:

Hej Klaus,

Jeg var ved Vestsjælland i dag. Fine forhold, men måske for roligt vand.

Mødte fra start en fluefisker, som ikke havde mærket noget bortset fra en lille fisk. Han gik igen og jeg gik i gang med at gennemfiske området. Vandet steg en smule, hvilket er et godt tegn på den lokation, men der skete ikke meget fra start.

Først efter en times fiskeri fandt jeg en stime småfisk og tre målsfisk (måske lidt under) var oppe og vende og ud igen.

Efter yderligere en time fik jeg så et rigtigt godt hug og det var tydeligvis en pæn fisk.

En flot hanfisk (med begyndende krog) på 58 cm, der nok har vejet lige over 2 kilo.

Herefter døde fiskeriet ud. Jeg skiftede plads og mødte nogle andre fiskere – ingen havde mærket noget. Alle fisk huggede på en kobberbasse.

Mvh

Peter

Tak til Peter for beretningerne og stort tillykke med den lækre kystflueørred.

Ask Futtrup har været på Øresund igen igen og det kom der følgende ud af:

Hej Klaus,

Jeg var på sundet i lørdags med Zimba, og igen var det øv-vejr.

Målet var rødspætter, så der stod Disken på menuen. Den er blevet lidt tricky efter sandsugningerne, men på østsiden fandt jeg et spot, der holdt på lidt spætter.

Jeg fik 8 styks op til 700 gram samt en god del skrubber og isinger. Største skrubbe 500 g, og ising 250 g.

Derudover tabte jeg en rød knurhane i landingen, hvilket medførte eder, der kunne høres helt til Kronborg:(

En enkelt grå knurhane på 200 g fik jeg også samt en håndfuld stegetorsk.

Knæk og bræk

Ask Futtrup

Tak til Ask for at berige os med opdateringer fra Øresund. Han går efter at vinde FiskeAvisens saltvandscup, så der skal fanges mange arter. Det bliver spændende at følge. Held og lykke til ham.

Og så kom der søreme lige en rapport mere fra Jens Blom, der sammen med Peter Møller igen idag var at finde på den sjællandske sø, hvor jeg selv og Jens hver fik en ny PR-gedde i mandags . Jens skriver:

Hej Klaus,

Så var jeg på geddejagt igen på en sjællandsk sø og havde et rigtigt fornøjeligt fiskeri med 18 gedder i båden med de tre største på 7,3 kg, 10,0 kg og 10,1 kg.

Jeg missede et par stykker mere, så der var godt gang i fiskeriet. Gedderne ville have agnfisk igen idag.

Knæk & bræk

Jens Blom

Man kan vist roligt sige at fiskeriet er rødglødende i øjeblikket. Dette understreges også af, at Peter Møller idag havde 20 gedder i båden med største på 8,0 kg. Desværre ingen billeder, men det får vi når/hvis han får en 10+ gedde.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Torsdag, 02. oktober 2014 20:01
 

Geddesæsonen skudt igang med manér - PR-gedder til NÅL-medlemmer

Email Udskriv PDF

Hej alle,

Som nogen måske allerede har bemærket via andre medier (bl.a. Facebook), så havde jeg selv en rigtig god tur til en større sjællandsk sø i mandags.

Planen var at bruge en fridag på at dørge rundt med store gummiagn i forskellige dybder, da jeg ikke havde nået at skaffe skaller. Peter Møller og Jens Blom var allerede på søen i hver sin båd, da jeg ankom i løbet af formiddagen og de kunne begge berette om god aktivitet i flere områder. De fiskede med agnfisk.

For at gøre en lang historie kort, så havde Jens fundet et særligt produktivt område, som jeg så også begyndte at dørge rundt i. Dette gav i løbet af dagen en del gedder med en pæn snitvægt, indtil jeg åbenbart pludselig ramte plet hen under aften.

Stangen der fiskede lige under båden var pludselig spændt til bristepunktet og linen blev trukket af hjulet, trods den ellers hårdt stillede bremse. Jeg fik styr på stangen, mens fisken lavede nogle temmelig tunge rusk fra side til side i dybet (7 meter) inden den stak af bag båden. Efter en fin fight, hvor der gik noget tid førend jeg overhovedet så gedden første gang, blev den sikkert landet i det store XL-geddenet med gummimasker.

Nøj den var stor, og jeg var faktisk ret sikker på, at der måtte være tale om en ny PR (den hidtidige var på 11,75 kg). Gedden blev afkroget hurtigt, og derefter målt og vejet til henholdsvis 122 cm og prik 12,0 kg. Og dermed var en ny PR en realitet!

Gedden havde som det ses nedenfor et stort hoved og kunne sikkert godt have vejet noget mere i fuld foderstand, men jeg var bare super tilfreds.

Den havde lidt sår på siden, men ellers fejlede den ikke noget, og efter en tid i vejeslyngen, hvor gællerne blev iltet igennem under langsom sejlads, kunne den svømme roligt ned i dybet.

Status for dagen blev 14 gedder i båden, heraf de største på 12,0 kg (122 cm), 8,1 kg (101 cm) og 6,7 kg (97 cm).

En stor tak herfra også til en af mine andre fiskevenner, nemlig Jonas Reeh (ham fra Pikeflydenmark.blogspot.dk - tjek den meget flotte blog), som tilfældigvis også var på søen, og som hjalp med at tage billeder. Han snuppede ca. 15 stk med største i niveauet 5-6 kg.

Jens og Peter havde vist også en meget god dag, idet de begge hver snuppede 11 gedder, hvoraf en af dem var ny PR for Jens, nemlig 11,1 kg, mens Peter måtte "nøjes" med en 5-kilos på toppen.

Geddesæsonen er i sandhed skudt igang, så det er bare med at komme afsted!

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Onsdag, 08. oktober 2014 16:51
 

Peter Lottrup på fiskerejse til Island

Email Udskriv PDF

Hej alle

Jeg fik nedenstående beretning forleden fra Peter Lottrup:

Hej Klaus,

I juni var jeg på fisketur til Island sammen med Frede (Frederik Hansen) og to af hans gode venner. Tommy & Cramer kendte jeg ikke på forhånd, men det var nogle fine fyre – så jeg var i godt selskab.

Vi koblede os på David Thormar, hans far og to fiskevenner. David kender til Island og han havde arrangeret turen. Vi startede med en aften i Reykjavik som endte i bytur og rigeligt med våde varer…. Så var vi ligesom i gang:-)

Første del af turen bød på ørredfiskeri i Big Laxa & Myrakvisl. De første dage var hårde og vi havde svært ved at finde de store fisk (de små er der altid).

På 3. dagen var jeg dog heldig at fiske på et beat, hvor jeg fandt fiskene. En aftens fiskeri gav 8 ørreder mellem 41 cm og 48 cm og det var en super sjov oplevelse. Teamets største fisk fra de første dage var en ørred i starten af 50’erne.

Herefter gik turen til Laxa a Asum, som er en kendt lakseelv/å. Vi var meget tidligt på sæsonen og vidste godt, at vi chancede den med hensyn til lakseopgangen. Team Thormar havde året forinden taget en håndfuld laks i samme uge, men i år var der stort set ikke trukket laks op. David tog en enkelt laks (en virkelig flot fisk!), men herudover var de bedste fisk som blev taget bækørred. Jeg selv tog en flot bækørred på 52 cm som bedste fisk.

I tilknytning til ovenstående fiskede vi også i udmundingen (helt ude ved havet) efter laks, havørred og char. Det gav fine fiskeoplevelser, idet der bl.a. blev taget havørred og char op til 67 cm. Min bedste fisk var en char på 62 cm og de giver altså en fin fight !

Alt i alt en fed tur med mange fine oplevelser.

Knæk & bræk

Peter

Tak til Peter for rapporten. Man får jo helt lyst til at prøve kræfter med fedtfinner på Island.

MH

Klaus

 

 


Side 3 ud af 36

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner