Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

Havørreder, gedder, trollinglaks og regnbuer

Email Udskriv PDF

Hej alle

Det er vist et stykke tid siden, at I har hørt noget fra undertegnede, så hermed et catch up på fiskeriet fra de seneste uger.

Lørdag den 22. marts var Søren Messerschmidt på Nordkysten. Han skrev:

Hej Klaus,

Perfekte forhold på Nordkysten, halvgamle dønninger og højvande på revet. Super!

En fin +50 centimeters fisk kom med hjem.

På et tidspunkt, noget længere ude på revet, "kogte" vandet af havørreder som sikkert var på tobisraid.

Mvh

Søren

Stort tillykke med den smukke flueørred. Lækkert når alt spiller. Det gjorde det til gengæld ikke for mig selv samme morgen, idet vandstanden var alt for høj på Rungsted-strækket. Selv Peter Lottrup ville have haft problemer.. Tog derfor noget skuffet op til Nordkysten, hvor jeg startede med at miste en 2-kilos langt ude. Surt show, men der var fisk i vandet. Efter 1 times fiskeri fandt jeg dem og fik 6 stk, hvoraf en enkelt var over målet. Det var en OLR-tobiswobler de ville have. Peter Lottrup var også ude. Han skrev:

Hej Klaus

Det er altså et fedt lokalfiskeri vi har i "baghaven". 8 havørred taget på en hurtig tur efter arbejde. Dog ingen store imellem. Oplevede endda 2 duble'er med fisk på både ophænger og blink. Øv... Troede begge gange det var en stor fisk :). P

Søndag den 23. marts tog Jens Blom, Peter Møller og undertegnede til Stege Nor for første gang nogensinde. Vi var blevet lokket af det gode geddefiskeri der havde været i de første måneder af året og vi havde både agnfisk- og jerkbait-grejet med. Fiskeriet viste sig dog at være sværere end som så.

Jens havde tidligt på dagen et seriøst hug på en XL-skalle, men gedden blev desværre ikke hængende. Peter mærkede ikke noget, mens jeg selv droppede skallerne på grund af den kraftige vestenvind og jerkede løs. Dette gav nogle følgere og et par mindre gedder, med største på ca. 3 kg.

De andre både (+20) fangede ikke ret meget, men der blev da både snuppet gedder på 8 og 10 kg.

I den sidste uge af marts blev der fanget flere havørreder fra såvel Nordkysten som lokalområdet af NÅL-medlemmer. Jeg selv havde en god tur med 8 kontakter og 4 på land, heraf en enkelt over målet. En anden dag fik jeg på en smuttur en enkelt undermåler. Peter Lottrup havde også en tur, der gav en enkelt undermåler samt en mistet fisk.

Jens Blom havde søndag den 30. marts en tur til Møn med sin trollingbåd og en makker (Frank). De tog ingen billeder, men det blev til 10 kontakter, heraf 6 laks i båden. Laksene var mindre end normalt og største laks vejede lige knap 4 kg.

Jeg selv var i søndags ved Fluestrømmen i Harasjömåla, Sverige, sammen med Peter Lottrup, inviteret af Frederik Hansen. Det blev en super tur i et fantastisk naturområde, hvor vi 10 mand snuppede 23 godt fightende regnbueørreder med en snitvægt på ca. 3 kg. Jeg selv var ubeskeden nok til at snuppe flest, nemlig 6 stk, mens Peter og Frederik nappede henholdsvis 3 og 4 stk.

Største fisk på 3,7 kg fangede Jacob Rønnow. Som Peter efterfølgende sagde på den lange tur hjem, så er det nok et af de flotteste kunstigt skabte P&T vande i Skandinavien. Spændende at opleve og det er ikke sidste gang, at vi skal derover med det lette fluegrej. Stor tak til Frederik for arrangementet.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Lørdag, 12. april 2014 17:17
 

Husk affaldsindsamling ved åen søndag den 6. april kl. 12

Email Udskriv PDF

Hej alle

Husk det nu - Der er affaldsindsamling for medlemmer ved åen imorgen søndag den 6. april.

Sidste år blev der indsamlet en del og som en sidegevinst blev der fundet adskillige fine woblere, blink og spinnere i træerne langs åen.

Vi mødes ved Nivå Mølle kl. 12. Arrangementet slutter ca. kl. 14.

Vel mødt

Søren

 

Flere ørreder fra lokalområdet

Email Udskriv PDF

Hej alle

Havørredfiskeriet kører i øjeblikket på den store klinge og det er bare med at klø på. Når hornfiskene snart indtager kysterne bliver det markant sværere, med mindre man er til fiskeri i de mørke timer.

Jeg selv tog fredag eftermiddag til et af de lokale stræk, hvor jeg efter gennemfiskning af et længere stykke og da mørket var ved at falde på omsider fandt havørrederne. De har på dette tidspunkt af sæsonen en tendens til at gå i større eller mindre flokke. Det blev til 5 kontakter, heraf 3 på land. Af disse var de to undermålere, men jeg var heldigvis også så heldig, at få årets første lynende blanke havørred på 51 cm og 1,46 kg i nettet. Herligt!

Andre fra foreningen har også været ude, heriblandt et nyt medlem, Asger Linee, der dog ikke har været på kysten, men derimod i åen. Han fisker udelukkende UL-spin, hvilket er som skabt til dette fiskeri. Han skriver:

Hej med Jer

Jeg har aldrig fisket å før, men det har været nogle dejlige dage ved åen og jeg er ramt nu.

Jeg har besluttet, at fiskeåret 2014 skal være med min 6 fods UL-stang og kun det grej, som jeg kan medbringe i en meget lille grejkasse samt min 5 liters rygsæk. Jeg forsøger at gøre mit fiskeri så enkelt som muligt og så se, hvor langt det kan føre mig.

Jeg har været ved åen 4 gange nu og jeg er blevet belønnet med nogle ubeskriveligt smukke dage og to fine fisk.

Den 10. marts fik jeg en regnbue på 56 cm i fin foderstand. Det var så stor en oplevelse, at jeg bare ikke kunne få mig selv til andet end at sætte den ud igen. Jeg må se og sætte mig ind i å-politikken om hvad der skal op, for primært sætter jeg alt ud igen.

Det var en lille Rapalawobler på 5 cm i ørredfarve, der tog den, og den har nu sikret sig evig plads i grejkassen.

Den 14. marts fik jeg en oplevelse i særklasse. Jeg var igen ved åen med min 6 fods stang. Den har en kastevægt på 0-5 gram og er et herligt bekendtskab. Agnen var en 7 cm leddelt Rapala i gul. Efter en time fik jeg et af de hug, man ikke lige glemmer. En fisk skød gennem vandet og der var fuld flex på klingen. Jeg fik en rigtig fin fight og vand i mine gummistøvler. Det var en rigtig pæn havørred på 73 cm.

Glæden var meget stor, da den elegant svømmede ud i åen.

Jeg er meget imponeret over det fantastiske fiskeri, der er i min "baghave", og det kommer jeg bestemt til at dyrke noget mere.

Jeg bliver dog noget sur, når jeg ser, hvor meget affald, der faktisk ligger langs åen. Jeg tager derfor normalt en pose med i rygsækken, som jeg fylder med skrald på vejen tilbage. Det er bare en kedelig måde at slutte en dag på, men heldigvis så går der ikke så mange minutter, fra skraldet er smidt behørigt ud, til jeg igen har den gode erindring om turen. Den dårlige oplevelse bliver hurtigt parkeret, for jeg fisker for at blive glad.

Hilsner fra Asger Linee

Stort tillykke til Asger med de fine fisk og mange tak for rapporten. Dejligt at se, at et nyt medlem, så hurtigt får styr på ørrederne, og ja det er skidt med affaldet, som jeg også har observeret flere gange. Godt initiativ med indsamling af affald, men husk også den officielle indsamlingsdag søndag den 6. april. Vi mødes ved Nivå Mølle kl. 12.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Mandag, 17. marts 2014 22:02
 

Masser af havørreder fra de lokale kyster samt et anderledes dobbelthug

Email Udskriv PDF

Hej alle

Indtil sidste uge har der ikke rigtig været nogen meldinger fra de lokale kyster, men det er der nu lavet om på. Peter Lottrup har nemlig sendt følgende melding:

Hej Klaus,

De seneste 3 dage har jeg fisket sammenlagt 6-7 timer på de lokale kyststrækninger. Det har givet i alt 15 havørreder.  Der er godt med hugvillige fisk lige nu. De fleste fisk ligger omkring målet med største på 45 cm. Desværre ingen af de store. Halvdelen taget på flue, halvdelen taget på UL spin.

Mvh,

Peter

Peters melding fik mig selv på banen, hvilket gav en havørred tæt på målet, men også et "tilfældigt" eftermiddagsmøde med Peter i vandet, der kunne berette om yderligere to fangne havørreder, heriblandt en undermåler og en fisk på 54 cm og anslået 1,8 kg.

Begge havørreder taget på fluestangen og begge genudsat.

Tillykke med fiskeriet til Peter. Herligt at der nu også kan fiskes havørreder i lokalområdet. Se at komme afsted, hvis du som jeg helst vil undgå hornfiskene, der stensikkert allerede vil være her senest medio april.

Jeg selv var i lørdags med Jens Blom på lidt geddefiskeri på vores favoritsø. Vejret var fantastisk, men vi havde ikke nået at skaffe agnfisk. Dette var sikkert også årsagen til, at vi kun havde få kontakter og kun en enkelt ok gedde på 5,45 kg i båden. Næste gang husker vi agnfiskene!

Det specielle ved ovenstående gedde var iøvrigt, at den først havde taget en gummijig fisket på den nederste downriggerklemme, hvorefter den - åbenbart mere sulten - havde svømmet op og lynhurtigt snuppet en wobler, der fiskede efter den anden downriggerklemme. Det kan man vist roligt kalde et anderledes dobbelthug!

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Torsdag, 13. marts 2014 22:28
 

Fødselsdagsgedder med god snitvægt, "næsten-måler" og fluefangede kystørreder

Email Udskriv PDF

Hej alle

Igår fejrede jeg min fødselsdag ved at snuppe en fridag og tage med Jens Blom på favoritsøen. Vinden var relativt svag og vandtemperaturen var steget til knap 4 grader, da vi stævnede ud,. Vi havde mange agnfisk med, men desværre var kun fire af disse i den gode størrelse XL, mens resten var nogle, som jeg nok hellere ville have anvendt til sandarter.

Kendetegnende for de seneste ture til søen var, at det havde været mørkt og regnfyldt og det var det sådan set også denne gang.

Fiskeriet gik trægt og vi fandt heller ikke denne gang de mange stimer, som vi havde fundet i efteråret. Til gengæld så vi flere gange lovende "bananer" på loddet. De ville dog ikke lege med os.

Omkring middagstid var vinden faldet til ingenting, regnen stoppet og det var lysnet. Nu var vi klar og det var gedderne tilsyneladende også, idet jeg efter et godt hug, nåede at fighte en fin fisk et par minutter, inden krogholdet røg tæt på båden, inden vi nåede at se den. Bad luck!

Vi blev i området og så var der lidt efter bud efter en af XL-skallerne. Denne gang blev den hængende og jeg kunne lande en lidt hærget gedde på 6,25 kg på 92 cm.

Herefter tog vi en runde mere i området, hvilket afstedkom endnu et hug på min sidste XL-skalle. Denne var en anelse mindre (5,95 kg og 90 cm), men var meget flot tegnet uden fejl og skader. Netop som jeg havde fået vejet den i slyngen, var der bud efter en af de mindre skaller. Denne gav en fin fight og blev dagens største (7,2 kg og 97 cm). Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg har poseret med to pæne gedder på en gang, men nu var chancen der.

Efter genudsætning kom Jens nu også ind i kampen og snuppede en 3 og en 4 kilos i området.

Det blev mørkt i vejret igen og hugperioden var nu åbenbart forbi, idet vi resten af dagen kun snuppede tre gedder mere, heraf to 4 kilos til mig og en 3 kilos til Jens. Alt i alt gav dagen fem fødselsdagsgedder til mig med en snitvægt på den gode side af 5 kg, mens Jens var knap så heldig med tre gedder mellem 3 og 4 kg.

På turen oplevede jeg iøvrigt også, at min redningsvest pludselig blev pustet op, da jeg på en eller anden måde fik viklet udløsersnoren rundt om en stangholder, da jeg skulle fra den ene ende af båden til den anden. Jeg skal hilse og sige, at det gik stærkt og at man ikke skal have alt for meget tøj på, der fylder omkring halsen, når dette sker, idet man så nærmest bliver kvalt, når den pustes op:-)

Andre fra foreningen har også været ude at fiske, idet Peter Silberg har skrevet følgende:

Hej Klaus,

I tirsdags blev der tid til en tur til åen igen. Det resulterede i en enkelt nedgænger på 1,4 kg taget ca 200 meter nedstrøms møllen.

Den 1. Marts var jeg en tur på sundet. Her blev det til ialt 8 torsk med den største lige under "måler" størrelse på 9,8 kg. Torsken bedes tilmeldt konkurrencen.

Mvh

Peter Silberg

Tillykke med fangsterne til Peter. Årets fisker konkurrencen er opdateret på hjemmesiden.

En anden Peter, nemlig Peter Lottrup, har også været ude, nærmere bestemt Vestsjælland, hvor han først snuppede en havørred på 46 cm og siden en lille tyk sag på 44 cm. Herudover mistede han en enkelt målsfisk. Alle huggede på en Kobberbasse på fluestangen.

Tak til Peter for rapporten. Spændende hvornår de mere lokale kyststræk tænder af. Det er mig bekendt ikke sket endnu.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Husk at jeg meget gerne modtager fangstrapporter på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

 

Senest opdateret: Torsdag, 06. marts 2014 23:08
 


Side 3 ud af 30

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner