Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

Drømmetur til Havøysund, Nordnorge

Email Udskriv PDF

Hej alle

Der kommer glædeligvis en del rapporter i øjeblikket. Blandt disse var nedenstående fra Erik Winther:

Hej Klaus,

Jeg er netop hjemkommet fra en fisketur i Havøysund, Nordnorge.

Gennem Jagt & Fiskerimagasinet bestilte jeg sammen med Mogens en tur fra den 30. juli til den 6. august. Vi var i alt 5 mand, som skulle følges ad. Turen foregik med fly fra KBH - Oslo og derfra videre med fly til Alta, ca. 3 timer og 10 minutters flyvetid. Derefter ca. 3 timers biltur i en transporter fra Alta til Havøysund, som er en ø ud for Norges nordkyst.

Vi blev indkvarteret på 1. sal i et dejligt lyseblåt hus 1 min. fra vores båd. Huset var fint indrettet med stor stue og pejs, køkken, bad/toilet og tre værelser. Der var også et guidehus med fileteringsrum og fryserum.

Turen var fantastisk med godt vejr alle dagene, så der blev fisket igennem (80 timer i alt) - det er jo lyst hele natten. Så aftensmad blev der først tid til mellem kl. 21.00 til 24.00, inden det var sengetid. Der blev lavet flæskesteg, mørbradbøffer og culotter, så vi gik ikke sultne i seng. Havøysund er et fantastisk sted med utrolig smuk natur og rigt dyreliv. Vi så bl.a. vågehvaler, ørne, søpapegøjer, øresvin og meget mere.

Godt råd: Lyt til guiderne - de er eksperter. Vi fiskede mest efter helleflyndere, hvor vi brugte levende sej som agn til pirkestang. Til kastestangen blev der brugt store jigs på 125-400 gram.

Vi fangede i alt 30 helleflyndere på vores båd, hvoraf 9 var over 1 meter. Det er helt vildt at fighte en helleflynder. Husk at indstille bremsen rigtigt fra start. Størst var Jan´s på 147 cm. Ellers fiskede vi en dag efter sej og torsk, en anden dag rødfisk på 250-300 meters dybde. Der blev også fanget en havkat, en lange, mange torsk og sej op til 6kg. Og så var der også rigtig grimme brosmer.

Vi havde Christian fra Jagt & Fiskerimagasinet i vores båd. Han var fantastisk til at sejle og finde de bedste steder i samarbejde med  Brian fra Norway Guide Fishing. Bedre guides fås ikke.

Personligt fik jeg seks helleflyndere, den største på 125 cm og 27 kg, seks rødfisk, den største på 4,35 kg, mange sej, den største på 5,5 kg, en havkat (2 kg), og en brosme (7kg)

Jagt & Fiskerimagasinet har allerede reserveret to både til næste sæson - det kan anbefales.

Mvh

Erik Winther

Tusind tak til Erik for beretningen fra Norges-turen. Flotte fangster i flot natur. Måske man en dag skulle prøve det!

Knæk & bræk

Klaus Vestergaard

Senest opdateret: Mandag, 08. september 2014 21:32
 

Ask på Andørja i Nordnorge (part three: PR-sej)

Email Udskriv PDF

Hej alle

Så har Ask vort nye medlem sendt den tredie og sidste update fra hans fisketur nordpå:

Hej Klaus,

Fy for fanden jeg er basket!

I morges tog kajakmesteren hjem efter behørig fejring med en vis Kaptajn Morgan og en gylden dame, og i dag blev vejret godt, og så var fisken på hugget! Loddet drillede, men næsen virkede, så jeg stoppede i et strømskel, hvor der sad to måger... Kortplotteren sagde +400 meter men på 50 stoppede vores pirke, og det sagde slam! Ny PR på 13,06 kg.

Min bådmakker Patrik fik en ond fisk på 14,26 kg, og vi havde det fantastisk efter nogle dage med øv-vejr:)

Knæk og bræk:)

Ask Futtrup

Mere tak til Ask for den sidste update og stort tillykke med ny PR. Spændende fiskeri!

Vh

Klaus

 

Ask på Andørja i Nordnorge (part two: Verdensrekord)

Email Udskriv PDF

Hej Klaus

Jeg er jo på Andørja i Nordnorge - dels for at fiske - dels for at følge et forsøg på at fange verdens tungeste kajakfangede fisk.

Målet var Grønlandshaj, og svenske Joel Abrahamsson ankrede op på 509 meters dybde, lige ud for campen søndag morgen. Første dag bød på tre solide hug, men desværre blev ingen hængende. Derfor fortsatte forsøget idag, hvor fiskeriet startede kl. 04.

Allerede kl. 06.01 huggede Joels drømmefisk og en fight, der med Joels ord beskrives som “en smertesrejse”, kunne begynde. Efter at være trukket flere hundrede meter rundt i en god time kom hajen til overfladen, og jublen ville ingen ende tage.

Vel sikret i båden, kunne den måles til 401 cm i længden, 201 cm om livet og 566 kg ifølge tabellen. Dermed er det en kraftig forbedring af den tidligere kajak-verdensrekord på 227 kg.

Efter fighten udtalte Joel:  “Det var den hårdeste fight i mit liv, og jeg kommer aldrig til at fiske efter dem igen. Mit maveskind ser ud som en hamburgeryg og mine arme føles som om de kan nå rundt om jorden. Ikke desto mindre er det en drøm, der er gået i opfyldelse, i et helt unikt vand, på et helt unikt sted”.

Som et kuriosum kan det nævnes, at jeg fangede agnfiskene, der sikrede verdensrekorden...  En sej på 2 kilo og en makrel på godt et kilo.

Fed dag!

Mange tak til Ask for den vilde beretning, som i skrivende stund - og via FiskeAvisen, som Ask skriver for - er på vej til den samlede verdenspresse:-).

Knæk & bræk

Klaus Vestergaard

Senest opdateret: Mandag, 01. september 2014 20:24
 

Ask på Andørja i Nordnorge (part one)

Email Udskriv PDF

Hej alle

Så har Ask vort nye medlem lige sendt en mellemtid fra hans fisketur nordpå:

Hej Klaus,

Jeg er på Andørja i Nordnorge for at fiske og følge lidt med i et verdensrekordforsøg på at fange grønlandshaj.........fra KAJAK!!!

Fiskeriet har været helt sygt. På første aften skulle vi fange agn til hajfiskeriet, meeeeeen en øresundsdreng skal jo lige til bunden, og op kom en torsk på 14,8 kilo;-)

Andendagen hvilede vi ud ovenpå køreturen, men fiskede dog i 4 timer. Her fik vi ikke mindre end 50 sej over 7 kilo og 7 over ti... Min største vejede fine 11,5 og var dermed ny PR.

Idag har vi hyggefisket lidt om formiddagen og fanget godt med torsk og brosmer. På vej ind var der lidt mågesjov og det skulle jo testes. Vi fik vel 40 makreller over kiloet på en halv time.

Nu skal vi spise Boeuf Bourguignon, og så tager vi en aftentur efter storsejen igen:)

Vh

Ask Futtrup

Stort tillykke med de fine fangster og stor tak til Ask for beretningen, som jeg antager bliver en føljeton. Der er godt nok smukt deroppe, at dømme efter medsendte billede.

Spændende hvad næste update bringer - To be continued!!

Knæk & bræk

Klaus Vestergaard

Senest opdateret: Mandag, 01. september 2014 20:19
 

Grov aborre fra Esrum Sø

Email Udskriv PDF

Hej alle

Lørdag skulle for undertegnede have stået i geddens tegn, men endte i stedet i aborrens.

Cato Jürgensen og jeg skulle egentlig have været på en jerkbaittur for at se, om der skulle være kommet gang i gedderne, men vindudsigten sagde nej.

Vi var dog nødt til at tage afsted, da fiskeabstinenserne efter en laang og varm sommer nu var akutte. Vores plan B var at dørge nogle gedder på Esrum Sø, idet vi her forventede, at finde en smule læ langs vestsiden. Jeg havde dog lige suppleret dagens geddegrej med et par aborrestænger og en stak pirke, da der for nyligt var blevet tilmeldt en flot 1,5 kilos aborre til Esrum Open. Det kunne jo også være, at vi fandt spændende ting på loddet..

Kl. 10 var vi klar i Sørup Havn og efter en seriøs regnbyge kom vi afsted. Vinden var endnu ikke kommet op i omdrejninger, så jeg foreslog Cato, der aldrig tidligere havde pirket aborrer, at vi lige tog en runde langs østsiden på mine favoritspots. Første stop ved Kongebroen gav kun småaborrer, men længere nordpå fik vi på en skrænt nogle rigtig spændende lodninger. Sådan noget  har tidligere givet mig et sjovt fiskeri og det slog heller ikke fejl denne gang, idet vi begyndte at hive 2-400 grams aborrer op til den store guldmedalje. Det var dog ikke den størrelse sortstribede vi jagtede, så vi sejlede lidt rundt i området.

Pludselig så det rigtig spændende ud, idet bulerne på bunden nærmest blev levende med streger/bananer op i vandet, som om der var gang i en større jagt i dybet. Ned med pirkene og både Cato og jeg havde flex, netop som vi havde ramt bunden. Min blev hængende, mens Catos desværre røg af krogen.

"Spot-lock" på den frontmonterede elmotor blev aktiveret, mens fisken tog udløb mod bunden. Jeg er før blevet narret af gedder, men denne fisk kæmpede præcis, som kun de store aborrer kan gøre det, med heftige korte udløb og vild rysten på hovedet. Cato fik den heldigvis sikkert i nettet og glæden var stor i båden. Dette var en aborre meget tæt på min PR, men vejning osv. måtte vente til lidt senere, da jeg ved, at de store eksemplarer ofte går sammen i små flokke.

Ingen tid at spilde - Ned med pirken igen og heldigvis flex igen. Atter en god fisk, at dømme efter udløbene. Denne gang en lidt mindre, men så absolut en godkendt fisk. Det var nu åbenbart slut på den heftige hugperiode for de gode aborrer, og det var tid at finde målebånd, vægt og kamera frem.

Den store aborre var et pragteksemplar, flotte farver, høj ryg og struttende fed. Den blev målt til 49 cm og 1,825 kg (ultra tæt på PR), mens den næststørste var 45 cm og 1,250 kg.

Trods ihærdig søgen resten af dagen i den heftige vind blev det kun til en enkelt aborre på 850 g til Cato og en hel del i mindre størrelser. Herudover blev det til 3 gedder op til ca. 3,5 kg. Samtlige fisk fanget på slanke gule pirke.

Alt ialt en super start på aborresæsonen og første tilmelding fra vores forening til Esrum Open.

Knæk & bræk

Klaus Vestergaard

Senest opdateret: Tirsdag, 26. august 2014 06:13
 


Side 5 ud af 36

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner