Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

Nytårsgedde fra Bagsværd Sø, kåring af Årets Fisker samt slutfacit for Esrum Open 2013

Email Udskriv PDF

Hej alle

Peter Møller og undertegnede var igår på Bagsværd Sø for første gang i mange år for at sætte punktum for 2013. Vi havde indledningsvis lidt udfordringer med SU-båden, herunder at få skaffet en ny bundprop i Hvidovre Sport samt arrangeret en midlertidig holder til åregaflen i den ene side. Til sidst lykkedes det os heldigvis at få et par timer i det fine vejr, og Peter kunne redde æren for os med en fin og lys 4 kilos gedde.

Som traditionen foreskriver det, så er det også tid at se lidt tilbage på året der gik. Foreningens medlemmer har været en del ude og der er i årets løb også blevet taget godt med fisk. Særligt gedder er der blevet taget mange og store af, hvilket også turde være fremgået af hjemmesiden. Faktisk var 2013 året, hvor flere af foreningens medlemmer, mig selv inklusive, fik en ny PR-gedde.

Emil startede 1. maj med en flot Esrum gedde på 11,3 kg, mens Jens Blom, Peter Møller og undertegnede tog PR-gedder på henholdsvis 9,4, 10,0 og 11,75 kg. Mange timer er blevet brugt i jagten på de store, og så er det jo en fornøjelse, når udbyttet også er derefter.

Kæmpe laks fra både Møn og Sverige, store karper og brasen, årets største havørred fra Mørrum og ikke mindst store aborrer fra Esrum Sø er andre bemærkelsesværdige medlemsfangster fra året der gik. Disse fangster er alle registreret under Årets fisker-bjælken, hvor man også kan se, at Årets fisker 2013 blev Jens Blom, der i den grad i såvel ferskvand som saltvand gav den gas i 2013. Stort tillykke til Jens, der på den kommende generalforsamling og sammen med andre af foreningens storfangere kan forvente et par gode præmier.

Når man gør status for 2013 er det svært at komme udenom "Esrum Open". Den åbne konkurrence, med mulighed for deltagelse både individuelt og som forening, der blev skabt i fællesskab med de gode kræfter, Teunis og Thorkil fra Fred & Humle sidste vinter.

Største gedde i Esrum Open 2013 blev Dennis Bomboms megagedde på 13,8 kg fanget fra kajak på en stor gummiagn. Hvis du ikke allerede har set vidoen på YouTube eller Fred & Humles hjemmeside, så kan det kun anbefales at gøre det. Den gedde og fangsten af den er bare i særklasse! Andenpladsen i geddekategorien gik til Emil Hejberg fra vor egen forening, der tog en fisk på 11,6 kg til geddepremieren 1. maj efter en maratontur rundt på søen med gode agnfisk. Trediepladsen gik til Frederik Schramm fra Fred & Humle, der fik en gedde på 10,9 kg under dørgefiskeri over dybt vand i august måned.

Aborrefiskeriet på Esrum Sø var i 2013 temmelig svært, og nok også det sværeste jeg har været med til i de seneste 10 år. Aborrerne stod ikke på de normale pladser, selv ikke i efteråret, hvor de normalt er at finde omkring diverse knolde og skrænter. Der skulle virkelig arbejdes for det og i det lys er det lidt af en bedrift, at der alligevel blev tilmeldt virkeligt flotte fisk til Esrum Open. Største kendte aborre i 2013 fik Asger Knudsen, der var med som gæst i en LF-båd og ikke er medlem af nogen forening. Han tog den imponerende fisk på hele 2,03 kg under pirkefiskeri ved Løjtnanten i slutningen af november. En absolut værdig vinderfisk. Næststørste aborre i konkurrencen vejede 1,68 kg og blev fanget på en agnskalle af en af de mere kendte søfiskere fra området, nemlig Per B. Larsen fra Lystfiskeriforeningen. Hans aborre blev også fanget ved Løjtnanten, hvilket også årets trediestørste på ligeud 1,5 kg blev. Det var Peter Møller fra vor egen forening, der efter mange timers fiskeri på hans favoritplads endelig via en gul pirk fik krammet på den fine fisk.

Esrum Opens individuelle konkurrence (gedde + aborre) blev vundet af Emil Hejberg (gedde 11,6 kg og aborre 1,25 kg), tæt efterfulgt af undertegnede (gedde 9,1 og aborre 1,49 kg) samt Peter Møller (gedde 7,9 kg og aborre 1,5 kg). Alle fra Nive Å´s Lystfiskerforening, der i lyset af dette ikke overraskende også vandt foreningskonkurrencen foran Fred & Humle og Lystfiskeriforeningen.

Sammenfattende mener jeg, at Esrum Open har vist sin berettigelse, idet vi nu på en spændende og motiverende måde har mulighed for at følge med i fangsterne af de store gedder og aborrer år for år. Der er fanget mange andre flotte gedder og aborrer i 2013, bl.a. af medlemmer fra Farum Lystfiskerforening og Helsingør Sportsfiskerforening, men jeg er 99% sikker på, at vi har de rigtige vindere i gedde- og aborrekategorien. Præmier er sponseret af Fiskerishop.dk og FISKOGFANG.

Esrum Open fortsætter naturligvis i 2014 og det er håbet, at endnu flere får lyst til at deltage.

Billedet nedenfor er fra præmieoverækkelsen i Fiskehuset.

Afrundingsvis hermed en stak billeder som jeg netop har modtaget fra Thor Bisbjerg. Han skriver:

Hej Klaus

Her lidt fisk fra året der gik..

Den store laks er en ca. 8 kilos coho.

De to på billadet er en pink og en chum, begge ca 2 kg.

Og så en smuk ratfish... alle fra Vancouver Island i september.

Godt nytår

MH

Thor

Mange tak til Thor for billederne og sidst - men ikke mindst - tak til alle, der kigger forbi foreningens hjemmeside, og især til dem, der har givet sig tid til at skrive og indsende fangstrapporter gennem året. Jeres bidrag er i høj grad medvirkende til, at hjemmesiden er ualmindelig velbesøgt, så bliv endelig ved med det.

I ønskes alle et godt nytår med masser af gode oplevelser ved vandet.

På gensyn i 2014!

Knæk og bræk

Klaus

Senest opdateret: Torsdag, 27. februar 2014 21:38
 

Nye fredningstider for åen

Email Udskriv PDF

Senest opdateret: Onsdag, 01. januar 2014 11:13
 

122 cm gedde fra sjællandsk sø

Email Udskriv PDF

Hej alle

Det milde decembervejr og og en nogenlunde fornuftig vindudsigt havde fået Jens Blom og undertegnede til at booke båd på favoritsøen denne tirsdag.

Vi havde ingen agnfisk, men satsede på kunstagn i størrelse XL. Det blev til et par 4 kilos gedder i båden i løbet af morgenen i det tågede vejr, og ca. kl 10. fik jeg et rigtig godt hug på en såkaldt Bull Dawg Yellow Perch UV. Efter en kontrolleret fight, hvor den tog et par fine udløb, mente jeg, at gedden, der faktisk så temmelig stor ud, nu var klar til at blive nettet. Det blev dog lige pludselig lidt for spændende, da gedden tæt på overfladen tog en tur omkring wiren til den venstre downrigger og sad 100% fast.

Nu var gode råd dyre, men gedden var heldigvis relativt rolig og jeg havde åndsnærværelse nok til lynhurtigt, at gribe Jens Bloms store laksenet og få den skovlet i.

Nøj den var lang, men desværre ret tynd. Faktisk målte den hele 122 cm, hvilket jo var noget længere end Mortens magnumgedde på 118 cm og 14,1 kg. Desværre virkede denne gedde lidt syg, måske fordi den havde en større byld inde i kæften. Dette var vel også årsagen til, at den "kun" vejede 11,1 kg.

Jeg var nu godt tilfreds, selvom den potentielt kunne have været en ny PR eller endnu vildere en +15 kilos, hvis den havde været lige så fed som Mortens magnumgedde:-)

Vi fiskede kun videre et par timer mere, da vinden ved middagstid friskede kraftigt op med skumtoppe på bølgerne.

Det klogeste at gøre i sådan en situation, er altid at søge havn. Den relativt korte tur gav i alt 5 gedder med mindste på knap 4 kg.

Knæk & bræk

Klaus

 


Senest opdateret: Tirsdag, 10. december 2013 19:23
 

Magnumgedde fra sjællandsk sø og flere Esrumfangster

Email Udskriv PDF

Hej alle

At dømme efter de modtagne fangstrapporter er det næsten som om, at vore medlemmer incl. undertegnede kun jagter gedder i øjeblikket.

Jeg selv havde taget en fridag mandag og Morten, der skulle fiske sammen med mig, havde skaffet agnfisk. Jeg var oppe før fanden får sko på, dvs. kl. 4 for at kunne hente Morten i København inden videre kørsel til vores favoritsø. Vi var ikke engang første båd på søen, men båden var fuldt rigget til og vi var på plads, da det begyndte at lysne.

Vi startede i det svage lys og tåge med et par hurtige 6 kilos gedder til undertegnede og et par kontakter til Morten, der ikke blev hængende.

Efter en yderligere halv time uden den store aktivitet var der bud efter en af de rigtigt store agnfisk, der fiskede efter en paravane. Morten gav et kraftigt modhug og mente at kunne mærke, at der var tale om en god fisk. Han fik ret, idet han måtte kæmpe en god kamp inden vi første gang så gedden. Den var enorm og Morten fik sagt til mig, at der nok var tale om en ny PR. Han har 5 stk 12-kilos gedder på samvittigheden, med største på 12,5 kg, så han ved hvad han taler om.

Dramatikken blev dog øget drastisk, da vi ved bådsiden så, at gedden kun hang i én krogspids af den sidste trekrog på forfanget. Det betød også, at netningen skulle være perfekt, dvs. i første forsøg. Det gik heldigvis fint og jubelbrøl fra os begge kunne vist høres af alle andre på søen. Efter måling, vejning og fotosession blev magnumgedden genudsat i fin stil. 118 cm og 14,1 kg.

SÅDAN - Det var virkelig en perfekt gedde og en fiskeoplevelse af de store for os begge!

Da dagen var omme havde vi haft 17 kontakter, hvoraf 12 havde været oppe og vende ved båden. Disse var ligeligt fordelt mellem Morten og undertegnede. Morten havde snuppet største (14,1 kg) og mindste (ca. 3 kg), mens alle mine lå mellem 5 og 7,5 kg.

En helt igennem fantastisk dag, trods en stille periode fra kl. 12 til 14.

Jens Blom havde samme dag også været på søen sammen med John, der aldrig tidligere havde fanget en gedde. Sidstnævnte lagde ud med en 6,2 kilos, så det var jo ikke så ringe. Dagen gav dem 5 kontakter, hvoraf alle, der var mellem 4 og 8 kg kom i båden, dvs. ingen slinger i valsen. Jens og John havde sjovt nok også haft en død periode mellem kl. 12 og 14.

På Esrum Sø har Ion Nielsen slået til igen. Han sendte mig en sms, hvori han skrev, at han søndag ved dørgefiskeri med kunstagn havde haft hele 28 kontakter, hvoraf 24 kom i båden. Dette var ny PR i antal fangede gedder på en dag for Ion. Af disse havde de 11 største en snitvægt på 4,2 kg og dagens største havde vejet 5,3 kg. At Ion har styr på det med gedderne på Esrum Sø sættes i perspektiv af, at jeg selv og Peter Møller trak rundt med agnfisk dagen før og ikke var i nærheden af samme resultat. Vi havde 5 kontakter, hvoraf 3 mellem 3 og 6 kg kom i båden.

Den eneste anden båd, der var ude på søen den dag, snuppede iøvrigt nok årets største aborre på 2.050 g. Den flotte aborre blev taget på pirk ved Løjtnanten, hvor mange store aborrer er fanget i 2013. Jeg opfordrede fangeren til at tilmelde den Esrum Open, hvilket han (Asger Knudsen) heldigvis også har gjort Tjek evt. link i menubjælken "Links" ovenfor for at se billede. Esrum Open 2013 ebber mod enden, og det er i den forbindelse en sand fornøjelse, at vide, at største gedde og aborre fanget på Esrum Sø med 99% sandsynlighed er med. Ligeledes er det temmelig godt gået, at medlemmer fra vores forening beklæder de tre første pladser i den individuelle konkurrence og er nr. 1 i den samlede konkurrence. Spændende om stillingen holder året ud.

Apropos Esrum, så var Peter Møller derude i mandags. Det blev til 6 gedder med en 6,2 kilos på toppen. Plus et par håndfulde aborrer, dog flest i mindre kaliber.

Knæk og bræk

Klaus

Senest opdateret: Søndag, 08. december 2013 21:24
 

Fire +7 kilos gedder til NÅL-medlemmer

Email Udskriv PDF

Hej alle

Der findes blandt foreningens medlemmer efterhånden en del habile geddefiskere. En af disse er Søren Lautrup-Larsen, der har sendt mig en rapport. Han skriver:

Hej Klaus

Den 22. november var jeg på en af de sjællandske søer for at fiske gedder. Det var en god dag med 13 fisk oppe og vende i båden. Største på 9,7 kg.

Alle fisk taget på 4play wobblere og Alien Eels. Største fisk vil jeg gerne tilmelde til ‘’Årets Fisker’’.

Med venlig hilsen

Søren

Stort tillykke til Søren med fangsten af den flot tegnede gedde.

Andre af foreningens geddejægere har også været ude i den forløbne uge. Peter Møller var således på Esrum Sø, hvor han med aborrer som agn tog flere gedder, med største på henholdsvis 7,2 kg

og 7,9 kg.

Sidstnævnte giver 7900 point til Esrum Open, hvilket dels cementerer vor forenings solide føring i konkurrencen, og dels får Peter ind på en samlet 3. plads i den individuelle konkurrence. Emil og undertegnede ligger p.t. lige foran som henholdsvis nr. 1 og 2.

Fred & Humle ligger p.t. nummer 2 i den samlede foreningskonkurrence, mens største gedde på 13,8 kg er fanget af Dennis BomBom fra Lystfiskeriforeningen. Største aborre på 1,68 kg er fanget af Per B. Larsen, også fra Lystfiskeriforeningen. Lystfiskeriforeningen ligger nummer 3 i den samlede Esrum Open, der slutter ved årets udgang. Præmier til konkurrencen sponseres af fiskerishop.dk og Fisk&Fang.

Jens Blom var i fredags også på geddejagt på en sjællandsk sø. Han havde enkelte tilbud i løbet af dagen, men de blev ikke hængende. Det var først sen eftermiddag efter kl. 15, at der begyndte at ske noget. Han fandt pludselig flere stimer af byttefisk og indenfor en halv time havde han 6 kontakter, hvoraf en fin gedde på 8,2 kg kom i båden. Desværre fik han ikke taget et billede, da tiden var ved at være kritisk i forhold til mørkets frembrud.

Spændende hvor længe det forholdsvis milde efterårsvejr kan holde ved. Båden i Esrum Sø ryger i hvert fald op lige så snart nattefrosten for alvor bider sig fast. Så ved vi nemlig erfaringsmæssigt, at det går hurtigt med isen i Sørup Havn. Lige nu er vandtemperaturen omkring de 6-7 grader, men det kan gå hurtigt ned ad bakke.

Knæk og bræk

Klaus

PS: Husk at fangstrapporter fortsat er meget velkomne. De sendes til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 


Side 5 ud af 31

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner