Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

Nye fredningstider for åen

Email Udskriv PDF

Senest opdateret: Onsdag, 01. januar 2014 11:13
 

122 cm gedde fra sjællandsk sø

Email Udskriv PDF

Hej alle

Det milde decembervejr og og en nogenlunde fornuftig vindudsigt havde fået Jens Blom og undertegnede til at booke båd på favoritsøen denne tirsdag.

Vi havde ingen agnfisk, men satsede på kunstagn i størrelse XL. Det blev til et par 4 kilos gedder i båden i løbet af morgenen i det tågede vejr, og ca. kl 10. fik jeg et rigtig godt hug på en såkaldt Bull Dawg Yellow Perch UV. Efter en kontrolleret fight, hvor den tog et par fine udløb, mente jeg, at gedden, der faktisk så temmelig stor ud, nu var klar til at blive nettet. Det blev dog lige pludselig lidt for spændende, da gedden tæt på overfladen tog en tur omkring wiren til den venstre downrigger og sad 100% fast.

Nu var gode råd dyre, men gedden var heldigvis relativt rolig og jeg havde åndsnærværelse nok til lynhurtigt, at gribe Jens Bloms store laksenet og få den skovlet i.

Nøj den var lang, men desværre ret tynd. Faktisk målte den hele 122 cm, hvilket jo var noget længere end Mortens magnumgedde på 118 cm og 14,1 kg. Desværre virkede denne gedde lidt syg, måske fordi den havde en større byld inde i kæften. Dette var vel også årsagen til, at den "kun" vejede 11,1 kg.

Jeg var nu godt tilfreds, selvom den potentielt kunne have været en ny PR eller endnu vildere en +15 kilos, hvis den havde været lige så fed som Mortens magnumgedde:-)

Vi fiskede kun videre et par timer mere, da vinden ved middagstid friskede kraftigt op med skumtoppe på bølgerne.

Det klogeste at gøre i sådan en situation, er altid at søge havn. Den relativt korte tur gav i alt 5 gedder med mindste på knap 4 kg.

Knæk & bræk

Klaus

 


Senest opdateret: Tirsdag, 10. december 2013 19:23
 

Magnumgedde fra sjællandsk sø og flere Esrumfangster

Email Udskriv PDF

Hej alle

At dømme efter de modtagne fangstrapporter er det næsten som om, at vore medlemmer incl. undertegnede kun jagter gedder i øjeblikket.

Jeg selv havde taget en fridag mandag og Morten, der skulle fiske sammen med mig, havde skaffet agnfisk. Jeg var oppe før fanden får sko på, dvs. kl. 4 for at kunne hente Morten i København inden videre kørsel til vores favoritsø. Vi var ikke engang første båd på søen, men båden var fuldt rigget til og vi var på plads, da det begyndte at lysne.

Vi startede i det svage lys og tåge med et par hurtige 6 kilos gedder til undertegnede og et par kontakter til Morten, der ikke blev hængende.

Efter en yderligere halv time uden den store aktivitet var der bud efter en af de rigtigt store agnfisk, der fiskede efter en paravane. Morten gav et kraftigt modhug og mente at kunne mærke, at der var tale om en god fisk. Han fik ret, idet han måtte kæmpe en god kamp inden vi første gang så gedden. Den var enorm og Morten fik sagt til mig, at der nok var tale om en ny PR. Han har 5 stk 12-kilos gedder på samvittigheden, med største på 12,5 kg, så han ved hvad han taler om.

Dramatikken blev dog øget drastisk, da vi ved bådsiden så, at gedden kun hang i én krogspids af den sidste trekrog på forfanget. Det betød også, at netningen skulle være perfekt, dvs. i første forsøg. Det gik heldigvis fint og jubelbrøl fra os begge kunne vist høres af alle andre på søen. Efter måling, vejning og fotosession blev magnumgedden genudsat i fin stil. 118 cm og 14,1 kg.

SÅDAN - Det var virkelig en perfekt gedde og en fiskeoplevelse af de store for os begge!

Da dagen var omme havde vi haft 17 kontakter, hvoraf 12 havde været oppe og vende ved båden. Disse var ligeligt fordelt mellem Morten og undertegnede. Morten havde snuppet største (14,1 kg) og mindste (ca. 3 kg), mens alle mine lå mellem 5 og 7,5 kg.

En helt igennem fantastisk dag, trods en stille periode fra kl. 12 til 14.

Jens Blom havde samme dag også været på søen sammen med John, der aldrig tidligere havde fanget en gedde. Sidstnævnte lagde ud med en 6,2 kilos, så det var jo ikke så ringe. Dagen gav dem 5 kontakter, hvoraf alle, der var mellem 4 og 8 kg kom i båden, dvs. ingen slinger i valsen. Jens og John havde sjovt nok også haft en død periode mellem kl. 12 og 14.

På Esrum Sø har Ion Nielsen slået til igen. Han sendte mig en sms, hvori han skrev, at han søndag ved dørgefiskeri med kunstagn havde haft hele 28 kontakter, hvoraf 24 kom i båden. Dette var ny PR i antal fangede gedder på en dag for Ion. Af disse havde de 11 største en snitvægt på 4,2 kg og dagens største havde vejet 5,3 kg. At Ion har styr på det med gedderne på Esrum Sø sættes i perspektiv af, at jeg selv og Peter Møller trak rundt med agnfisk dagen før og ikke var i nærheden af samme resultat. Vi havde 5 kontakter, hvoraf 3 mellem 3 og 6 kg kom i båden.

Den eneste anden båd, der var ude på søen den dag, snuppede iøvrigt nok årets største aborre på 2.050 g. Den flotte aborre blev taget på pirk ved Løjtnanten, hvor mange store aborrer er fanget i 2013. Jeg opfordrede fangeren til at tilmelde den Esrum Open, hvilket han (Asger Knudsen) heldigvis også har gjort Tjek evt. link i menubjælken "Links" ovenfor for at se billede. Esrum Open 2013 ebber mod enden, og det er i den forbindelse en sand fornøjelse, at vide, at største gedde og aborre fanget på Esrum Sø med 99% sandsynlighed er med. Ligeledes er det temmelig godt gået, at medlemmer fra vores forening beklæder de tre første pladser i den individuelle konkurrence og er nr. 1 i den samlede konkurrence. Spændende om stillingen holder året ud.

Apropos Esrum, så var Peter Møller derude i mandags. Det blev til 6 gedder med en 6,2 kilos på toppen. Plus et par håndfulde aborrer, dog flest i mindre kaliber.

Knæk og bræk

Klaus

Senest opdateret: Søndag, 08. december 2013 21:24
 

Fire +7 kilos gedder til NÅL-medlemmer

Email Udskriv PDF

Hej alle

Der findes blandt foreningens medlemmer efterhånden en del habile geddefiskere. En af disse er Søren Lautrup-Larsen, der har sendt mig en rapport. Han skriver:

Hej Klaus

Den 22. november var jeg på en af de sjællandske søer for at fiske gedder. Det var en god dag med 13 fisk oppe og vende i båden. Største på 9,7 kg.

Alle fisk taget på 4play wobblere og Alien Eels. Største fisk vil jeg gerne tilmelde til ‘’Årets Fisker’’.

Med venlig hilsen

Søren

Stort tillykke til Søren med fangsten af den flot tegnede gedde.

Andre af foreningens geddejægere har også været ude i den forløbne uge. Peter Møller var således på Esrum Sø, hvor han med aborrer som agn tog flere gedder, med største på henholdsvis 7,2 kg

og 7,9 kg.

Sidstnævnte giver 7900 point til Esrum Open, hvilket dels cementerer vor forenings solide føring i konkurrencen, og dels får Peter ind på en samlet 3. plads i den individuelle konkurrence. Emil og undertegnede ligger p.t. lige foran som henholdsvis nr. 1 og 2.

Fred & Humle ligger p.t. nummer 2 i den samlede foreningskonkurrence, mens største gedde på 13,8 kg er fanget af Dennis BomBom fra Lystfiskeriforeningen. Største aborre på 1,68 kg er fanget af Per B. Larsen, også fra Lystfiskeriforeningen. Lystfiskeriforeningen ligger nummer 3 i den samlede Esrum Open, der slutter ved årets udgang. Præmier til konkurrencen sponseres af fiskerishop.dk og Fisk&Fang.

Jens Blom var i fredags også på geddejagt på en sjællandsk sø. Han havde enkelte tilbud i løbet af dagen, men de blev ikke hængende. Det var først sen eftermiddag efter kl. 15, at der begyndte at ske noget. Han fandt pludselig flere stimer af byttefisk og indenfor en halv time havde han 6 kontakter, hvoraf en fin gedde på 8,2 kg kom i båden. Desværre fik han ikke taget et billede, da tiden var ved at være kritisk i forhold til mørkets frembrud.

Spændende hvor længe det forholdsvis milde efterårsvejr kan holde ved. Båden i Esrum Sø ryger i hvert fald op lige så snart nattefrosten for alvor bider sig fast. Så ved vi nemlig erfaringsmæssigt, at det går hurtigt med isen i Sørup Havn. Lige nu er vandtemperaturen omkring de 6-7 grader, men det kan gå hurtigt ned ad bakke.

Knæk og bræk

Klaus

PS: Husk at fangstrapporter fortsat er meget velkomne. De sendes til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Sæsonafslutning for Nive Å samt flere fine fisk fra Esrum Sø

Email Udskriv PDF

Hej alle

Sæsonen i Nive Å sluttede i fredags, hvor Mogens Marcus Mentz var sidste mand til at lukke og slukke. Han skriver:

Hej Klaus

Så var jeg i dag nede for at lukke åen for denne sæson. Ca. 30 m nedenfor træbroen fik jeg en ørred på ca. 28-30 cm, som naturligvis blev genudsat. Ca. 25 meter ovenfor broen over Ny Strandvej fik jeg en havørredhan på 44 cm og 1,15 kg. En enkelt fisk mere (nok en lille en) fulgte blinket og vendte i overfladen.

Med venlig hilsen

Mogens Marcus Mentz

Tak for til Mogens for rapporten og tillykke med den velkonditionerede lille ørred. Jeg selv var også dernede lige før fredningen, men trods perfekt vandstand lykkedes det mig ikke at få ørreder på krogen. Jeg skræmte nogle fisk, men det er jo meget almindeligt dernede.

Når sæsonen starter igen den 16. januar vil det iøvrigt være muligt, at "flyve under radaren", hvis man som NÅL-medlem ikke ønsker, at ens fangster fra Nive Å skal ud til en større kreds udenfor foreningen. Vores webmaster har nemlig netop oprettet en særlig kategori under medlemsinformation med "Ånyheder", som man kun kan se, såfremt man er medlem og logget ind. Spændende om det kan få flere medlemmer til at tilmelde åfangster. Jeg har således fra efterårets fiskeri på rygtebasis viden om fangne havørreder på op til 80 cm samt en bækørred på 60 cm. Det kunne være sjovt om vi på den særlige medlemsside kunne få fornøjelsen af at beundre sådanne fisk i fremtiden.

Så har Esrum båden ellers været i sving igen. Faktisk har den været i brug i 9 af de seneste 12 dage, startende med Peter Møllers tur sidste onsdag. Det er temmelig meget og glædeligt, da det jo er en fornøjelse at have en forening, hvor faciliteterne bruges. Sidste fredag og lørdag var jeg selv ude med Peter Møller og Jens Blom. De store aborrer glimrede ved deres fravær, men det blev til mange små aborrer og et par gedder op til 3 kg.

Emil var i mandags derude i det fantastiske vejr efter aborrer og trods et lidt sløvt fiskeri blev det til 3 aborrer i båden efter 5 timers fiskeri med agnskaller. Den største vejede 1,25 kg og er nu tilmeldt Esrum Open.

Emils aborre hjælper os godt i den samlede stilling, hvor vi p.t. fører. Individuelt ligger Emil på en flot førsteplads. Tjek evt. stillingen via foreningens samling af links.

Andre af foreningens medlemmer har også været på Esrum Sø og specielt Ion Nielsen har et godt tag på gedderne. Han fortalte mig over telefoonen, at han lørdag ved dørgefiskeri med kunstagn havde haft hele 17 kontakter, hvoraf 15 kom i båden. Af disse havde de største været 4 kilos gedder. Han fortalte også, at han havde mistet en stor gedde i Kobæk Vig.

Undertegnede benyttede det gode vejr idag søndag til også at tage endnu en tur på Esrum Sø sammen med Peter Møller. Vejrudsigten lovede sol, men også en frisk vind fra vest/nordvest. Jeg havde fanget perfekte agnskaller om lørdagen, så nu skulle det være. Vinden var for kraftig til det normale drivfiskeri, men takket være elmotoren kunne det lade sig gøre at bremse farten, så det blev tåleligt. Dette fiskeri var effektivt og i løbet af dagen havde vi en del aborrer i båden. Største aborre på 1490 g tilfaldt undertegnede på en agnskalle. En super stærk fisk på 48 cm, der kæmpede til det sidste, og som efter kunstigt åndedræt svømmede lystigt videre.

Herudover fik vi 3 gedder op til ca. 5 kg.

Alle fisk blev fanget på enten agnskaller eller pirk og på ultra let grej.

Aborren giver yderligere point i Esrum Open, men der er fortsat halvanden måned til at konkurrencen for 2013 er slut, så meget kan fortsat ske, hvis da ikke isen får sat en effektiv stopper for fiskeriet.

Og så lige et par praktiske informationer til foreningens medlemmer:

Webmaster har fået tilføjet muligheden for at booke en elmotor i kalenderen, idet man som NÅL-medlem nu frit kan booke foreningens gamle, men velfungerende elmotor, når man ønsker det. Det kunne være jo være til en tur i De Gamle Lergrave, men det kunne snildt også være, at man bare skulle bruge den til en tur med egen båd eller en båd fra en anden forening/sammenslutning. Den er placeret i Fiskehuset, hvor du som NÅL-medlem altid har adgang med foreningsnøgle.

Til yderligere orientering er båden fra Svanesøen i De Gamle Lergrave "på værft" hos Jens Blom. Han vil reparere og forstærke rælingen samt ordne et par andre ting ved båden, så den er klar til maj.

Knæk og bræk

Klaus

Senest opdateret: Mandag, 18. november 2013 19:38
 


Side 5 ud af 30

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner