Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

Flere ørreder fra lokalområdet

Email Udskriv PDF

Hej alle

Havørredfiskeriet kører i øjeblikket på den store klinge og det er bare med at klø på. Når hornfiskene snart indtager kysterne bliver det markant sværere, med mindre man er til fiskeri i de mørke timer.

Jeg selv tog fredag eftermiddag til et af de lokale stræk, hvor jeg efter gennemfiskning af et længere stykke og da mørket var ved at falde på omsider fandt havørrederne. De har på dette tidspunkt af sæsonen en tendens til at gå i større eller mindre flokke. Det blev til 5 kontakter, heraf 3 på land. Af disse var de to undermålere, men jeg var heldigvis også så heldig, at få årets første lynende blanke havørred på 51 cm og 1,46 kg i nettet. Herligt!

Andre fra foreningen har også været ude, heriblandt et nyt medlem, Asger Linee, der dog ikke har været på kysten, men derimod i åen. Han fisker udelukkende UL-spin, hvilket er som skabt til dette fiskeri. Han skriver:

Hej med Jer

Jeg har aldrig fisket å før, men det har været nogle dejlige dage ved åen og jeg er ramt nu.

Jeg har besluttet, at fiskeåret 2014 skal være med min 6 fods UL-stang og kun det grej, som jeg kan medbringe i en meget lille grejkasse samt min 5 liters rygsæk. Jeg forsøger at gøre mit fiskeri så enkelt som muligt og så se, hvor langt det kan føre mig.

Jeg har været ved åen 4 gange nu og jeg er blevet belønnet med nogle ubeskriveligt smukke dage og to fine fisk.

Den 10. marts fik jeg en regnbue på 56 cm i fin foderstand. Det var så stor en oplevelse, at jeg bare ikke kunne få mig selv til andet end at sætte den ud igen. Jeg må se og sætte mig ind i å-politikken om hvad der skal op, for primært sætter jeg alt ud igen.

Det var en lille Rapalawobler på 5 cm i ørredfarve, der tog den, og den har nu sikret sig evig plads i grejkassen.

Den 14. marts fik jeg en oplevelse i særklasse. Jeg var igen ved åen med min 6 fods stang. Den har en kastevægt på 0-5 gram og er et herligt bekendtskab. Agnen var en 7 cm leddelt Rapala i gul. Efter en time fik jeg et af de hug, man ikke lige glemmer. En fisk skød gennem vandet og der var fuld flex på klingen. Jeg fik en rigtig fin fight og vand i mine gummistøvler. Det var en rigtig pæn havørred på 73 cm.

Glæden var meget stor, da den elegant svømmede ud i åen.

Jeg er meget imponeret over det fantastiske fiskeri, der er i min "baghave", og det kommer jeg bestemt til at dyrke noget mere.

Jeg bliver dog noget sur, når jeg ser, hvor meget affald, der faktisk ligger langs åen. Jeg tager derfor normalt en pose med i rygsækken, som jeg fylder med skrald på vejen tilbage. Det er bare en kedelig måde at slutte en dag på, men heldigvis så går der ikke så mange minutter, fra skraldet er smidt behørigt ud, til jeg igen har den gode erindring om turen. Den dårlige oplevelse bliver hurtigt parkeret, for jeg fisker for at blive glad.

Hilsner fra Asger Linee

Stort tillykke til Asger med de fine fisk og mange tak for rapporten. Dejligt at se, at et nyt medlem, så hurtigt får styr på ørrederne, og ja det er skidt med affaldet, som jeg også har observeret flere gange. Godt initiativ med indsamling af affald, men husk også den officielle indsamlingsdag søndag den 6. april. Vi mødes ved Nivå Mølle kl. 12.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Mandag, 17. marts 2014 22:02
 

Masser af havørreder fra de lokale kyster samt et anderledes dobbelthug

Email Udskriv PDF

Hej alle

Indtil sidste uge har der ikke rigtig været nogen meldinger fra de lokale kyster, men det er der nu lavet om på. Peter Lottrup har nemlig sendt følgende melding:

Hej Klaus,

De seneste 3 dage har jeg fisket sammenlagt 6-7 timer på de lokale kyststrækninger. Det har givet i alt 15 havørreder.  Der er godt med hugvillige fisk lige nu. De fleste fisk ligger omkring målet med største på 45 cm. Desværre ingen af de store. Halvdelen taget på flue, halvdelen taget på UL spin.

Mvh,

Peter

Peters melding fik mig selv på banen, hvilket gav en havørred tæt på målet, men også et "tilfældigt" eftermiddagsmøde med Peter i vandet, der kunne berette om yderligere to fangne havørreder, heriblandt en undermåler og en fisk på 54 cm og anslået 1,8 kg.

Begge havørreder taget på fluestangen og begge genudsat.

Tillykke med fiskeriet til Peter. Herligt at der nu også kan fiskes havørreder i lokalområdet. Se at komme afsted, hvis du som jeg helst vil undgå hornfiskene, der stensikkert allerede vil være her senest medio april.

Jeg selv var i lørdags med Jens Blom på lidt geddefiskeri på vores favoritsø. Vejret var fantastisk, men vi havde ikke nået at skaffe agnfisk. Dette var sikkert også årsagen til, at vi kun havde få kontakter og kun en enkelt ok gedde på 5,45 kg i båden. Næste gang husker vi agnfiskene!

Det specielle ved ovenstående gedde var iøvrigt, at den først havde taget en gummijig fisket på den nederste downriggerklemme, hvorefter den - åbenbart mere sulten - havde svømmet op og lynhurtigt snuppet en wobler, der fiskede efter den anden downriggerklemme. Det kan man vist roligt kalde et anderledes dobbelthug!

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Torsdag, 13. marts 2014 22:28
 

Fødselsdagsgedder med god snitvægt, "næsten-måler" og fluefangede kystørreder

Email Udskriv PDF

Hej alle

Igår fejrede jeg min fødselsdag ved at snuppe en fridag og tage med Jens Blom på favoritsøen. Vinden var relativt svag og vandtemperaturen var steget til knap 4 grader, da vi stævnede ud,. Vi havde mange agnfisk med, men desværre var kun fire af disse i den gode størrelse XL, mens resten var nogle, som jeg nok hellere ville have anvendt til sandarter.

Kendetegnende for de seneste ture til søen var, at det havde været mørkt og regnfyldt og det var det sådan set også denne gang.

Fiskeriet gik trægt og vi fandt heller ikke denne gang de mange stimer, som vi havde fundet i efteråret. Til gengæld så vi flere gange lovende "bananer" på loddet. De ville dog ikke lege med os.

Omkring middagstid var vinden faldet til ingenting, regnen stoppet og det var lysnet. Nu var vi klar og det var gedderne tilsyneladende også, idet jeg efter et godt hug, nåede at fighte en fin fisk et par minutter, inden krogholdet røg tæt på båden, inden vi nåede at se den. Bad luck!

Vi blev i området og så var der lidt efter bud efter en af XL-skallerne. Denne gang blev den hængende og jeg kunne lande en lidt hærget gedde på 6,25 kg på 92 cm.

Herefter tog vi en runde mere i området, hvilket afstedkom endnu et hug på min sidste XL-skalle. Denne var en anelse mindre (5,95 kg og 90 cm), men var meget flot tegnet uden fejl og skader. Netop som jeg havde fået vejet den i slyngen, var der bud efter en af de mindre skaller. Denne gav en fin fight og blev dagens største (7,2 kg og 97 cm). Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg har poseret med to pæne gedder på en gang, men nu var chancen der.

Efter genudsætning kom Jens nu også ind i kampen og snuppede en 3 og en 4 kilos i området.

Det blev mørkt i vejret igen og hugperioden var nu åbenbart forbi, idet vi resten af dagen kun snuppede tre gedder mere, heraf to 4 kilos til mig og en 3 kilos til Jens. Alt i alt gav dagen fem fødselsdagsgedder til mig med en snitvægt på den gode side af 5 kg, mens Jens var knap så heldig med tre gedder mellem 3 og 4 kg.

På turen oplevede jeg iøvrigt også, at min redningsvest pludselig blev pustet op, da jeg på en eller anden måde fik viklet udløsersnoren rundt om en stangholder, da jeg skulle fra den ene ende af båden til den anden. Jeg skal hilse og sige, at det gik stærkt og at man ikke skal have alt for meget tøj på, der fylder omkring halsen, når dette sker, idet man så nærmest bliver kvalt, når den pustes op:-)

Andre fra foreningen har også været ude at fiske, idet Peter Silberg har skrevet følgende:

Hej Klaus,

I tirsdags blev der tid til en tur til åen igen. Det resulterede i en enkelt nedgænger på 1,4 kg taget ca 200 meter nedstrøms møllen.

Den 1. Marts var jeg en tur på sundet. Her blev det til ialt 8 torsk med den største lige under "måler" størrelse på 9,8 kg. Torsken bedes tilmeldt konkurrencen.

Mvh

Peter Silberg

Tillykke med fangsterne til Peter. Årets fisker konkurrencen er opdateret på hjemmesiden.

En anden Peter, nemlig Peter Lottrup, har også været ude, nærmere bestemt Vestsjælland, hvor han først snuppede en havørred på 46 cm og siden en lille tyk sag på 44 cm. Herudover mistede han en enkelt målsfisk. Alle huggede på en Kobberbasse på fluestangen.

Tak til Peter for rapporten. Spændende hvornår de mere lokale kyststræk tænder af. Det er mig bekendt ikke sket endnu.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Husk at jeg meget gerne modtager fangstrapporter på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

 

Senest opdateret: Torsdag, 06. marts 2014 23:08
 

Målertorsk fra Øresund og fluegedder fra De Gamle Lergrave

Email Udskriv PDF

Hej alle

Ion, der hører til blandt foreningens medlemmer med saltvand i blodet, har i vinter brugt mange timer på Øresund, men indtil i forgårs uden at fange en måler. Han skriver:

Hej alle!

Var på en kort eftermiddagstur med et par venner på skibet Sværd.

Vejret var næsten for godt og selvom strømmen næsten var total væk og forholdene derfor var noget besværlige, nappede jeg alligevel - i al beskedenhed - dagens største torsk og eneste måler på 12,5 kg.

Der blev generelt fanget 2-3 fisk pr. mand på turen.

Knæk og bræk derude!
Ion

Stort tillykke med fangsten til Ion, der er ganske velfortjent efter de mange timers "slid".

Jeg selv var forleden på en eftermiddagstur i De Gamle Lergrave, idet jeg havde på fornemmelsen, at der kunne stå flere hugvilllige gedder i området, hvor Peter Møller fik sin storgedde på 9,55 kg. Bevæbnet med både en fluestang, en jerkstang og en stang til at fiske med levende agn var jeg godt klædt på. Jeg lagde ud med fluestangen, da jeg med denne kan fiske mellem grøden, hvor de andre kommer til kort. Første kast blev lagt ud, et par sekunders synketid og derefter træk hjemad i ryk. Bang, så er der kontakt og en 3-kilos er kroget. Ind med den og et nyt kast til samme område. Same procedure og vupti hug igen. En lidt større gedde på knap 3,5 kg må overgive sig. Jeg kaster igen og tænker, at det her er vildt. Jeg må have ramt en hugperiode, idet tredje kast resulterer i endnu et hug. Denne gang står den dog af, hvorefter jeg kaster igen. Så sidder den der. En 2-kilos bliver fightet, landet og hurtigt afkroget, hvorefter jeg er igang igen. Den næste halve time, sker der intet, men så giver et kast ind under et træ resultat i form af en velnæret vintergedde på 3,5 kg. Fluestangen giver ikke flere hug, hvilket heller ikke er tilfældet for jerkstangen og stangen med levende agn. Fælles for de 5 fangne gedder er, at de alle har taget samme flue i brun og hvid flash og at de alle blev fanget inde i grøden. De var alle "fejlfrie", dvs. uden sår og i super god kondition, men med bemærkelsesværdigt små hoveder i forhold til resten af kroppen.

Sidstnævnte kan tyde på, at deres vækst er gået ekstremt hurtigt.

Idag søndag var jeg dernede igen. Denne gang sammen med Peter Møller, der ikke var svær at lokke, dels på grund af det gode fiskeri, og dels den friske vind, der ikke rigtigt tillod forsvarligt fiskeri på nogle af de større søer. Vi havde agnskaller med, men jeg havde naturligvis også min fluestang under armen. Igen var det fluestangen, der gav fisk. Jeg havde i løbet af dagen 4 kontakter, hvoraf de to kom i båden. Den største på ca. 4 kg.

Peters agnskaller gav underligt nok ingenting denne gang, men han havde i onsdags fået et par stykker op til 3 kg, så andet end flue kan altså også virke.

Knæk & bræk

Klaus

 

Storgedde fra De Gamle Lergrave

Email Udskriv PDF

Hej alle

Fiskeriet i De Gamle Lergrave efter gedder har været temmelig sløjt de seneste år. De hårde vintre, skarvkolonien på "Tangen" og ikke mindst østeuropæiske tyvfiskere har været de primære  forklaringer på det pauvre fiskeri. Sidste år blev der dog taget to gedder på henholdsvis 6,9 kg af undertegnede og 7,6 kg af Abdullah fra Fiskeskolen, så måske er der håb forude.

Denne søndag eftermiddag var isen lige forsvundet over det meste af søerne, og Peter Møller fik mig på denne baggrund overtalt til en smuttur med jerkbait-stangen. Vi startede i det lave område bag øen i nordenden, men her var stendødt. Vi roede så til sydenden, hvor der var en smule læ, men også is. Vi lagde os ved iskanten og kastede løs. Først snuppede Peter en 3 kilos på en orange 4-play wobler, hvorefter jeg fik en i samme størrelse i samme lille område på en "Mike The Pike". Vi tog så en tur langs iskanten med woblere bag båden, men vendte hurtigt tilbage til åstedet, idet vi troede på, at der kunne være flere i området. Peter fik hurtigt en mindre gedde indenfor de samme 5 m2, hvorefter jeg havde et godt hug, og nåede at se en stor bredside, der vendte tæt på båden. 2-3 sekunder efter kom Peter svømmende med sin wobler i området. Den blev angrebet og så var fighten igang. Jeg mente, at det nok var en +5-er, men da den kom i overfladen så vi begge, at den nok snarere var en +7-er. Efter et par udløb var den klar til nettet og så blev der vist råbt "Yes". Gedden blev hurtigt afkroget, målt til 98 cm og vejet til hele 9,55 kg.

Gedden var virkelig massiv over ryggen og havde en ordentlig dunk, så vægten løj ikke. En fantastisk flot og velnæret geddemadamme.

Vi fik ikke mere, men mon ikke, at vi skal have satset lidt mere på lergravssøerne i 2014, da noget tyder på, at formkurven er stigende.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Der er igen opdateret fangstinformation under "Ånyheder" på medlemssiderne:-)

Senest opdateret: Lørdag, 22. februar 2014 11:21
 


Side 5 ud af 32

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner