Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

Storgedde fra De Gamle Lergrave

Email Udskriv PDF

Hej alle

Fiskeriet i De Gamle Lergrave efter gedder har været temmelig sløjt de seneste år. De hårde vintre, skarvkolonien på "Tangen" og ikke mindst østeuropæiske tyvfiskere har været de primære  forklaringer på det pauvre fiskeri. Sidste år blev der dog taget to gedder på henholdsvis 6,9 kg af undertegnede og 7,6 kg af Abdullah fra Fiskeskolen, så måske er der håb forude.

Denne søndag eftermiddag var isen lige forsvundet over det meste af søerne, og Peter Møller fik mig på denne baggrund overtalt til en smuttur med jerkbait-stangen. Vi startede i det lave område bag øen i nordenden, men her var stendødt. Vi roede så til sydenden, hvor der var en smule læ, men også is. Vi lagde os ved iskanten og kastede løs. Først snuppede Peter en 3 kilos på en orange 4-play wobler, hvorefter jeg fik en i samme størrelse i samme lille område på en "Mike The Pike". Vi tog så en tur langs iskanten med woblere bag båden, men vendte hurtigt tilbage til åstedet, idet vi troede på, at der kunne være flere i området. Peter fik hurtigt en mindre gedde indenfor de samme 5 m2, hvorefter jeg havde et godt hug, og nåede at se en stor bredside, der vendte tæt på båden. 2-3 sekunder efter kom Peter svømmende med sin wobler i området. Den blev angrebet og så var fighten igang. Jeg mente, at det nok var en +5-er, men da den kom i overfladen så vi begge, at den nok snarere var en +7-er. Efter et par udløb var den klar til nettet og så blev der vist råbt "Yes". Gedden blev hurtigt afkroget, målt til 98 cm og vejet til hele 9,55 kg.

Gedden var virkelig massiv over ryggen og havde en ordentlig dunk, så vægten løj ikke. En fantastisk flot og velnæret geddemadamme.

Vi fik ikke mere, men mon ikke, at vi skal have satset lidt mere på lergravssøerne i 2014, da noget tyder på, at formkurven er stigende.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Der er igen opdateret fangstinformation under "Ånyheder" på medlemssiderne:-)

Senest opdateret: Lørdag, 22. februar 2014 11:21
 

Super sløve februar-gedder

Email Udskriv PDF

Hej alle

Jeg har via Facebook fået kontakt til en af bagmændene til pikeflydenmark.blogspot.dk og som Web www.pikefly.dk nemlig Jonas Reeh. Han er en herlig fyr og og vi har en del tilfælles mht. søfiskeri, så der var ikke langt fra tanke til handling tirsdag den 11. februar, hvor der pludselig viste sig en mulighed for en tur sammen. Jeg synes, at han skriver godt, hvorfor jeg har sakset 99% af hans beretning fra hans blog nedenfor (bedøm selv og tjek hans blog). Han skriver:

I går var vejret endelig blevet fiskevenligt igen, så dagen skulle selvfølgelig bruges på at jagte storgedderne på søen. Alt var kørt i stilling: En god fiskemakker, masser af store agnfisk, ingen vind og en sø, hvor der var taget store fisk et par dage forinden. Fiskefeberen steg også lige et par grader eller fem, da vi under klargøring af båd hører at en anden båd på søen har fanget en drømmefisk på 11 kg. Nu kunne det bare ikke gå galt!

Vi startede med at søge fiskene på søens dybere område, men der var ingen gode ekkoer eller byttefisk at lokalisere, så vi sejlede videre. Desværre skulle det vise sig at være sværere end forventet at finde fiskene og de første 3 timer inden frokost skete der intet på stængerne eller på ekkolodet.

Frokosten blev hevet frem og vi fik lagt en strategi for eftermiddagens fiskeri. Ny kurs blev sat og alle skaller blev tjekket. Det hele spillede. Nu manglede vi bare huggene. Der skulle heldigvis ikke gå længe før en af paravanerne bukkede under. Klaus fik hurtigt givet modhug og så var der fast fisk - Endelig! En flot og tyk gedde på 5,5 kg og 87 cm kunne efter få minutters fight glide i nettet. Yes!

Nu begyndte vi for alvor at tro på det igen og der begyndte også at vise sig et par gode bananer på ekkolodet. Se bare her, hvor Klaus efter at have spottet bananen løfter sin bundfiskede skalle op mod den og den så dykker ned lige forbi den..:

Desværre kom der aldrig rigtig gang i den og vi fik kun 2 små (men flot tegnede) pindegedder resten af dagen.

"Heldigvis" havde det også været en rigtig svær dag for de andre både, så vi må bare indse at gedderne er svære at lege med når vandet kun er 1-1,5 grader.

Dagen sluttede i øvrigt med at jeg skubbede en af mine stænger i vandet, så sig endelig til hvis I får  en 9" SG MPP stang med et Shimano Technium hjul på krogen :)

Alle 3 gedder blev selvfølgelig genudsat.

Knæk & bræk

Jonas Reeh

Til beretningen ovenfor kan jeg kun tilføje, at vi virkelig gav den ikke bare en skalle, men mange (- og meget store) skaller. Vi havde 4 kontakter yderligere, men de blev ikke hængende (2 af dem stjal skallen). Tilbage er bare at konstatere, at gedderne ikke var i stødet, og sådan er det jo nogle gange. Vi må bare på den igen.

Knæk & bræk

Klaus

PS. Til medlemmer er der under "Å-nyheder" en ny fangstrapport:-)

Senest opdateret: Torsdag, 13. februar 2014 08:34
 

Aflyste geddesats og forskudt premiere i Nive Å

Email Udskriv PDF

Hej alle

Vejret har jo ikke ligefrem vist sig fra sin pæne side i januar og oveni dette har DMI´s prognoser været ultra dårlige, når vi taler mere end 5 dage frem. Dette har for Jens Blom og undertegnede hele 3 gange udmøntet sig i aflysninger af planlagte geddesats på vores favoritsø. Dobbelt ærgerligt, idet vi dels har mere end 30 perfekte geddeskaller fra Susåen gående i en stor palletank, og dels har viden om, at de få, der har været ude på de meget få dage med svag vind, virkelig har haft tur i den med flere 10+ gedder. Senest har issituationen medført, at det er blevet helt umuligt at komme afsted.

Nedenfor et billede af undertegnede sammen med en af de perfekte geddeskaller.

Næsten en måned uden fiskeri er hårdt, hvorfor jeg var ekstra tændt til åpremiere den 1. februar. Premieren var i forlængelse af generalforsamlingsbeslutning fra sidste år forskudt med 14 dage, primært for at ørrederne skulle have mere tid til at komme sig efter gydningen.

Peter Lottrup og undertegnede mødtes kl. 8 og efter at have aftalt, hvem der tog hvilken side af åen, gik vi igang. Jeg nåede kun lige at tage et par omdrejninger på hjulet, førend der var hug. En udramatisk fight, en hurtig krogløsning, målebånd og et billede senere blev en ca. 2,3 kilos ørredhan på 63 cm sat tilbage i friheden.

Lidt af en start, men hverken Peter eller jeg fik desværre andet resten af turen. Vi skræmte dog flere fisk på vejen mod mundingen. Ikke dårlig info til næste gang langs åen. Lidt malurt i bægeret var der også, idet jeg så to jagende skarver. Når man ser disse, så daler fiskefeberen hver gang. Det minder lidt om at se sæler på kysten. Her skynder jeg mig også altid at finde en anden plads.

Peter Kirkby havde også været i åen, bare længere opstrøms. Han havde vist også været mere heldig/dygtig, idet han på 2 timers fiskeri havde snuppet en havørred på knap 1,5 kg samt to godt fightende regnbueørreder/steelheads på henholdsvis 2,0 og 4,4 kg. Sidstnævnte stammer jo nok fra stormen Bodil, hvor der som bekendt skete masseudslip fra diverse havdambrug.

Knæk & bræk

Klaus

Efterskrift:

Søndag morgen var der lige mulighed for undertegnede til at liste ned til åen et par timer. Vandstanden var perfekt efter, at det nu var begyndt at tø, og jeg tog til et stræk opstrøms i forhold til dagen før.

Efter under 10 minutters fiskeri knaldede en fisk på wobleren. Et langt rush nedad åen og herefter en trækken frem og tilbage nede ved bunden og så var den i nettet.

Det var en flot farvet rognfed regnbue på 55 cm og 2,4 kg.

Lidt længere nedstrøms efter en strømrende var der bud efter wobleren igen. Denne gang en nedgænger på 71 cm. Og lidt senere og endnu længere nedtrøms - under et træ - en tilsvarende på lige knap 73 cm. Begge ørreder blev naturligvis genudsat. Bonusinfo om disse ørreder kan fås på vore medlemssider under "Å-nyheder". Her vil du også kunne læse mere om årets hidtil største ørred fra åen, som Philippe netop har landet..

Det var en rigtig god formiddag ved åen. Jeg kan kun anbefale at prøve fiskeriet dernede. Dagkort kan købes på 7-Eleven på Nivå Station.

Senest opdateret: Onsdag, 05. februar 2014 19:15
 

Nytårsgedde fra Bagsværd Sø, kåring af Årets Fisker samt slutfacit for Esrum Open 2013

Email Udskriv PDF

Hej alle

Peter Møller og undertegnede var igår på Bagsværd Sø for første gang i mange år for at sætte punktum for 2013. Vi havde indledningsvis lidt udfordringer med SU-båden, herunder at få skaffet en ny bundprop i Hvidovre Sport samt arrangeret en midlertidig holder til åregaflen i den ene side. Til sidst lykkedes det os heldigvis at få et par timer i det fine vejr, og Peter kunne redde æren for os med en fin og lys 4 kilos gedde.

Som traditionen foreskriver det, så er det også tid at se lidt tilbage på året der gik. Foreningens medlemmer har været en del ude og der er i årets løb også blevet taget godt med fisk. Særligt gedder er der blevet taget mange og store af, hvilket også turde være fremgået af hjemmesiden. Faktisk var 2013 året, hvor flere af foreningens medlemmer, mig selv inklusive, fik en ny PR-gedde.

Emil startede 1. maj med en flot Esrum gedde på 11,3 kg, mens Jens Blom, Peter Møller og undertegnede tog PR-gedder på henholdsvis 9,4, 10,0 og 11,75 kg. Mange timer er blevet brugt i jagten på de store, og så er det jo en fornøjelse, når udbyttet også er derefter.

Kæmpe laks fra både Møn og Sverige, store karper og brasen, årets største havørred fra Mørrum og ikke mindst store aborrer fra Esrum Sø er andre bemærkelsesværdige medlemsfangster fra året der gik. Disse fangster er alle registreret under Årets fisker-bjælken, hvor man også kan se, at Årets fisker 2013 blev Jens Blom, der i den grad i såvel ferskvand som saltvand gav den gas i 2013. Stort tillykke til Jens, der på den kommende generalforsamling og sammen med andre af foreningens storfangere kan forvente et par gode præmier.

Når man gør status for 2013 er det svært at komme udenom "Esrum Open". Den åbne konkurrence, med mulighed for deltagelse både individuelt og som forening, der blev skabt i fællesskab med de gode kræfter, Teunis og Thorkil fra Fred & Humle sidste vinter.

Største gedde i Esrum Open 2013 blev Dennis Bomboms megagedde på 13,8 kg fanget fra kajak på en stor gummiagn. Hvis du ikke allerede har set vidoen på YouTube eller Fred & Humles hjemmeside, så kan det kun anbefales at gøre det. Den gedde og fangsten af den er bare i særklasse! Andenpladsen i geddekategorien gik til Emil Hejberg fra vor egen forening, der tog en fisk på 11,6 kg til geddepremieren 1. maj efter en maratontur rundt på søen med gode agnfisk. Trediepladsen gik til Frederik Schramm fra Fred & Humle, der fik en gedde på 10,9 kg under dørgefiskeri over dybt vand i august måned.

Aborrefiskeriet på Esrum Sø var i 2013 temmelig svært, og nok også det sværeste jeg har været med til i de seneste 10 år. Aborrerne stod ikke på de normale pladser, selv ikke i efteråret, hvor de normalt er at finde omkring diverse knolde og skrænter. Der skulle virkelig arbejdes for det og i det lys er det lidt af en bedrift, at der alligevel blev tilmeldt virkeligt flotte fisk til Esrum Open. Største kendte aborre i 2013 fik Asger Knudsen, der var med som gæst i en LF-båd og ikke er medlem af nogen forening. Han tog den imponerende fisk på hele 2,03 kg under pirkefiskeri ved Løjtnanten i slutningen af november. En absolut værdig vinderfisk. Næststørste aborre i konkurrencen vejede 1,68 kg og blev fanget på en agnskalle af en af de mere kendte søfiskere fra området, nemlig Per B. Larsen fra Lystfiskeriforeningen. Hans aborre blev også fanget ved Løjtnanten, hvilket også årets trediestørste på ligeud 1,5 kg blev. Det var Peter Møller fra vor egen forening, der efter mange timers fiskeri på hans favoritplads endelig via en gul pirk fik krammet på den fine fisk.

Esrum Opens individuelle konkurrence (gedde + aborre) blev vundet af Emil Hejberg (gedde 11,6 kg og aborre 1,25 kg), tæt efterfulgt af undertegnede (gedde 9,1 og aborre 1,49 kg) samt Peter Møller (gedde 7,9 kg og aborre 1,5 kg). Alle fra Nive Å´s Lystfiskerforening, der i lyset af dette ikke overraskende også vandt foreningskonkurrencen foran Fred & Humle og Lystfiskeriforeningen.

Sammenfattende mener jeg, at Esrum Open har vist sin berettigelse, idet vi nu på en spændende og motiverende måde har mulighed for at følge med i fangsterne af de store gedder og aborrer år for år. Der er fanget mange andre flotte gedder og aborrer i 2013, bl.a. af medlemmer fra Farum Lystfiskerforening og Helsingør Sportsfiskerforening, men jeg er 99% sikker på, at vi har de rigtige vindere i gedde- og aborrekategorien. Præmier er sponseret af Fiskerishop.dk og FISKOGFANG.

Esrum Open fortsætter naturligvis i 2014 og det er håbet, at endnu flere får lyst til at deltage.

Billedet nedenfor er fra præmieoverækkelsen i Fiskehuset.

Afrundingsvis hermed en stak billeder som jeg netop har modtaget fra Thor Bisbjerg. Han skriver:

Hej Klaus

Her lidt fisk fra året der gik..

Den store laks er en ca. 8 kilos coho.

De to på billadet er en pink og en chum, begge ca 2 kg.

Og så en smuk ratfish... alle fra Vancouver Island i september.

Godt nytår

MH

Thor

Mange tak til Thor for billederne og sidst - men ikke mindst - tak til alle, der kigger forbi foreningens hjemmeside, og især til dem, der har givet sig tid til at skrive og indsende fangstrapporter gennem året. Jeres bidrag er i høj grad medvirkende til, at hjemmesiden er ualmindelig velbesøgt, så bliv endelig ved med det.

I ønskes alle et godt nytår med masser af gode oplevelser ved vandet.

På gensyn i 2014!

Knæk og bræk

Klaus

Senest opdateret: Torsdag, 27. februar 2014 21:38
 

Nye fredningstider for åen

Email Udskriv PDF

Senest opdateret: Onsdag, 01. januar 2014 11:13
 


Side 10 ud af 36

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner