Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiskeSe fangsrapporterBliv medlem af lystfiskerforeningen

Fødselsdagsgedder med god snitvægt, "næsten-måler" og fluefangede kystørreder

Email Udskriv PDF

Hej alle

Igår fejrede jeg min fødselsdag ved at snuppe en fridag og tage med Jens Blom på favoritsøen. Vinden var relativt svag og vandtemperaturen var steget til knap 4 grader, da vi stævnede ud,. Vi havde mange agnfisk med, men desværre var kun fire af disse i den gode størrelse XL, mens resten var nogle, som jeg nok hellere ville have anvendt til sandarter.

Kendetegnende for de seneste ture til søen var, at det havde været mørkt og regnfyldt og det var det sådan set også denne gang.

Fiskeriet gik trægt og vi fandt heller ikke denne gang de mange stimer, som vi havde fundet i efteråret. Til gengæld så vi flere gange lovende "bananer" på loddet. De ville dog ikke lege med os.

Omkring middagstid var vinden faldet til ingenting, regnen stoppet og det var lysnet. Nu var vi klar og det var gedderne tilsyneladende også, idet jeg efter et godt hug, nåede at fighte en fin fisk et par minutter, inden krogholdet røg tæt på båden, inden vi nåede at se den. Bad luck!

Vi blev i området og så var der lidt efter bud efter en af XL-skallerne. Denne gang blev den hængende og jeg kunne lande en lidt hærget gedde på 6,25 kg på 92 cm.

Herefter tog vi en runde mere i området, hvilket afstedkom endnu et hug på min sidste XL-skalle. Denne var en anelse mindre (5,95 kg og 90 cm), men var meget flot tegnet uden fejl og skader. Netop som jeg havde fået vejet den i slyngen, var der bud efter en af de mindre skaller. Denne gav en fin fight og blev dagens største (7,2 kg og 97 cm). Det er efterhånden et stykke tid siden, at jeg har poseret med to pæne gedder på en gang, men nu var chancen der.

Efter genudsætning kom Jens nu også ind i kampen og snuppede en 3 og en 4 kilos i området.

Det blev mørkt i vejret igen og hugperioden var nu åbenbart forbi, idet vi resten af dagen kun snuppede tre gedder mere, heraf to 4 kilos til mig og en 3 kilos til Jens. Alt i alt gav dagen fem fødselsdagsgedder til mig med en snitvægt på den gode side af 5 kg, mens Jens var knap så heldig med tre gedder mellem 3 og 4 kg.

På turen oplevede jeg iøvrigt også, at min redningsvest pludselig blev pustet op, da jeg på en eller anden måde fik viklet udløsersnoren rundt om en stangholder, da jeg skulle fra den ene ende af båden til den anden. Jeg skal hilse og sige, at det gik stærkt og at man ikke skal have alt for meget tøj på, der fylder omkring halsen, når dette sker, idet man så nærmest bliver kvalt, når den pustes op:-)

Andre fra foreningen har også været ude at fiske, idet Peter Silberg har skrevet følgende:

Hej Klaus,

I tirsdags blev der tid til en tur til åen igen. Det resulterede i en enkelt nedgænger på 1,4 kg taget ca 200 meter nedstrøms møllen.

Den 1. Marts var jeg en tur på sundet. Her blev det til ialt 8 torsk med den største lige under "måler" størrelse på 9,8 kg. Torsken bedes tilmeldt konkurrencen.

Mvh

Peter Silberg

Tillykke med fangsterne til Peter. Årets fisker konkurrencen er opdateret på hjemmesiden.

En anden Peter, nemlig Peter Lottrup, har også været ude, nærmere bestemt Vestsjælland, hvor han først snuppede en havørred på 46 cm og siden en lille tyk sag på 44 cm. Herudover mistede han en enkelt målsfisk. Alle huggede på en Kobberbasse på fluestangen.

Tak til Peter for rapporten. Spændende hvornår de mere lokale kyststræk tænder af. Det er mig bekendt ikke sket endnu.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Husk at jeg meget gerne modtager fangstrapporter på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

 

Senest opdateret: Torsdag, 06. marts 2014 23:08
 

Målertorsk fra Øresund og fluegedder fra De Gamle Lergrave

Email Udskriv PDF

Hej alle

Ion, der hører til blandt foreningens medlemmer med saltvand i blodet, har i vinter brugt mange timer på Øresund, men indtil i forgårs uden at fange en måler. Han skriver:

Hej alle!

Var på en kort eftermiddagstur med et par venner på skibet Sværd.

Vejret var næsten for godt og selvom strømmen næsten var total væk og forholdene derfor var noget besværlige, nappede jeg alligevel - i al beskedenhed - dagens største torsk og eneste måler på 12,5 kg.

Der blev generelt fanget 2-3 fisk pr. mand på turen.

Knæk og bræk derude!
Ion

Stort tillykke med fangsten til Ion, der er ganske velfortjent efter de mange timers "slid".

Jeg selv var forleden på en eftermiddagstur i De Gamle Lergrave, idet jeg havde på fornemmelsen, at der kunne stå flere hugvilllige gedder i området, hvor Peter Møller fik sin storgedde på 9,55 kg. Bevæbnet med både en fluestang, en jerkstang og en stang til at fiske med levende agn var jeg godt klædt på. Jeg lagde ud med fluestangen, da jeg med denne kan fiske mellem grøden, hvor de andre kommer til kort. Første kast blev lagt ud, et par sekunders synketid og derefter træk hjemad i ryk. Bang, så er der kontakt og en 3-kilos er kroget. Ind med den og et nyt kast til samme område. Same procedure og vupti hug igen. En lidt større gedde på knap 3,5 kg må overgive sig. Jeg kaster igen og tænker, at det her er vildt. Jeg må have ramt en hugperiode, idet tredje kast resulterer i endnu et hug. Denne gang står den dog af, hvorefter jeg kaster igen. Så sidder den der. En 2-kilos bliver fightet, landet og hurtigt afkroget, hvorefter jeg er igang igen. Den næste halve time, sker der intet, men så giver et kast ind under et træ resultat i form af en velnæret vintergedde på 3,5 kg. Fluestangen giver ikke flere hug, hvilket heller ikke er tilfældet for jerkstangen og stangen med levende agn. Fælles for de 5 fangne gedder er, at de alle har taget samme flue i brun og hvid flash og at de alle blev fanget inde i grøden. De var alle "fejlfrie", dvs. uden sår og i super god kondition, men med bemærkelsesværdigt små hoveder i forhold til resten af kroppen.

Sidstnævnte kan tyde på, at deres vækst er gået ekstremt hurtigt.

Idag søndag var jeg dernede igen. Denne gang sammen med Peter Møller, der ikke var svær at lokke, dels på grund af det gode fiskeri, og dels den friske vind, der ikke rigtigt tillod forsvarligt fiskeri på nogle af de større søer. Vi havde agnskaller med, men jeg havde naturligvis også min fluestang under armen. Igen var det fluestangen, der gav fisk. Jeg havde i løbet af dagen 4 kontakter, hvoraf de to kom i båden. Den største på ca. 4 kg.

Peters agnskaller gav underligt nok ingenting denne gang, men han havde i onsdags fået et par stykker op til 3 kg, så andet end flue kan altså også virke.

Knæk & bræk

Klaus

 

Storgedde fra De Gamle Lergrave

Email Udskriv PDF

Hej alle

Fiskeriet i De Gamle Lergrave efter gedder har været temmelig sløjt de seneste år. De hårde vintre, skarvkolonien på "Tangen" og ikke mindst østeuropæiske tyvfiskere har været de primære  forklaringer på det pauvre fiskeri. Sidste år blev der dog taget to gedder på henholdsvis 6,9 kg af undertegnede og 7,6 kg af Abdullah fra Fiskeskolen, så måske er der håb forude.

Denne søndag eftermiddag var isen lige forsvundet over det meste af søerne, og Peter Møller fik mig på denne baggrund overtalt til en smuttur med jerkbait-stangen. Vi startede i det lave område bag øen i nordenden, men her var stendødt. Vi roede så til sydenden, hvor der var en smule læ, men også is. Vi lagde os ved iskanten og kastede løs. Først snuppede Peter en 3 kilos på en orange 4-play wobler, hvorefter jeg fik en i samme størrelse i samme lille område på en "Mike The Pike". Vi tog så en tur langs iskanten med woblere bag båden, men vendte hurtigt tilbage til åstedet, idet vi troede på, at der kunne være flere i området. Peter fik hurtigt en mindre gedde indenfor de samme 5 m2, hvorefter jeg havde et godt hug, og nåede at se en stor bredside, der vendte tæt på båden. 2-3 sekunder efter kom Peter svømmende med sin wobler i området. Den blev angrebet og så var fighten igang. Jeg mente, at det nok var en +5-er, men da den kom i overfladen så vi begge, at den nok snarere var en +7-er. Efter et par udløb var den klar til nettet og så blev der vist råbt "Yes". Gedden blev hurtigt afkroget, målt til 98 cm og vejet til hele 9,55 kg.

Gedden var virkelig massiv over ryggen og havde en ordentlig dunk, så vægten løj ikke. En fantastisk flot og velnæret geddemadamme.

Vi fik ikke mere, men mon ikke, at vi skal have satset lidt mere på lergravssøerne i 2014, da noget tyder på, at formkurven er stigende.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Der er igen opdateret fangstinformation under "Ånyheder" på medlemssiderne:-)

Senest opdateret: Lørdag, 22. februar 2014 11:21
 

Super sløve februar-gedder

Email Udskriv PDF

Hej alle

Jeg har via Facebook fået kontakt til en af bagmændene til pikeflydenmark.blogspot.dk og som Web www.pikefly.dk nemlig Jonas Reeh. Han er en herlig fyr og og vi har en del tilfælles mht. søfiskeri, så der var ikke langt fra tanke til handling tirsdag den 11. februar, hvor der pludselig viste sig en mulighed for en tur sammen. Jeg synes, at han skriver godt, hvorfor jeg har sakset 99% af hans beretning fra hans blog nedenfor (bedøm selv og tjek hans blog). Han skriver:

I går var vejret endelig blevet fiskevenligt igen, så dagen skulle selvfølgelig bruges på at jagte storgedderne på søen. Alt var kørt i stilling: En god fiskemakker, masser af store agnfisk, ingen vind og en sø, hvor der var taget store fisk et par dage forinden. Fiskefeberen steg også lige et par grader eller fem, da vi under klargøring af båd hører at en anden båd på søen har fanget en drømmefisk på 11 kg. Nu kunne det bare ikke gå galt!

Vi startede med at søge fiskene på søens dybere område, men der var ingen gode ekkoer eller byttefisk at lokalisere, så vi sejlede videre. Desværre skulle det vise sig at være sværere end forventet at finde fiskene og de første 3 timer inden frokost skete der intet på stængerne eller på ekkolodet.

Frokosten blev hevet frem og vi fik lagt en strategi for eftermiddagens fiskeri. Ny kurs blev sat og alle skaller blev tjekket. Det hele spillede. Nu manglede vi bare huggene. Der skulle heldigvis ikke gå længe før en af paravanerne bukkede under. Klaus fik hurtigt givet modhug og så var der fast fisk - Endelig! En flot og tyk gedde på 5,5 kg og 87 cm kunne efter få minutters fight glide i nettet. Yes!

Nu begyndte vi for alvor at tro på det igen og der begyndte også at vise sig et par gode bananer på ekkolodet. Se bare her, hvor Klaus efter at have spottet bananen løfter sin bundfiskede skalle op mod den og den så dykker ned lige forbi den..:

Desværre kom der aldrig rigtig gang i den og vi fik kun 2 små (men flot tegnede) pindegedder resten af dagen.

"Heldigvis" havde det også været en rigtig svær dag for de andre både, så vi må bare indse at gedderne er svære at lege med når vandet kun er 1-1,5 grader.

Dagen sluttede i øvrigt med at jeg skubbede en af mine stænger i vandet, så sig endelig til hvis I får  en 9" SG MPP stang med et Shimano Technium hjul på krogen :)

Alle 3 gedder blev selvfølgelig genudsat.

Knæk & bræk

Jonas Reeh

Til beretningen ovenfor kan jeg kun tilføje, at vi virkelig gav den ikke bare en skalle, men mange (- og meget store) skaller. Vi havde 4 kontakter yderligere, men de blev ikke hængende (2 af dem stjal skallen). Tilbage er bare at konstatere, at gedderne ikke var i stødet, og sådan er det jo nogle gange. Vi må bare på den igen.

Knæk & bræk

Klaus

PS. Til medlemmer er der under "Å-nyheder" en ny fangstrapport:-)

Senest opdateret: Torsdag, 13. februar 2014 08:34
 

Aflyste geddesats og forskudt premiere i Nive Å

Email Udskriv PDF

Hej alle

Vejret har jo ikke ligefrem vist sig fra sin pæne side i januar og oveni dette har DMI´s prognoser været ultra dårlige, når vi taler mere end 5 dage frem. Dette har for Jens Blom og undertegnede hele 3 gange udmøntet sig i aflysninger af planlagte geddesats på vores favoritsø. Dobbelt ærgerligt, idet vi dels har mere end 30 perfekte geddeskaller fra Susåen gående i en stor palletank, og dels har viden om, at de få, der har været ude på de meget få dage med svag vind, virkelig har haft tur i den med flere 10+ gedder. Senest har issituationen medført, at det er blevet helt umuligt at komme afsted.

Nedenfor et billede af undertegnede sammen med en af de perfekte geddeskaller.

Næsten en måned uden fiskeri er hårdt, hvorfor jeg var ekstra tændt til åpremiere den 1. februar. Premieren var i forlængelse af generalforsamlingsbeslutning fra sidste år forskudt med 14 dage, primært for at ørrederne skulle have mere tid til at komme sig efter gydningen.

Peter Lottrup og undertegnede mødtes kl. 8 og efter at have aftalt, hvem der tog hvilken side af åen, gik vi igang. Jeg nåede kun lige at tage et par omdrejninger på hjulet, førend der var hug. En udramatisk fight, en hurtig krogløsning, målebånd og et billede senere blev en ca. 2,3 kilos ørredhan på 63 cm sat tilbage i friheden.

Lidt af en start, men hverken Peter eller jeg fik desværre andet resten af turen. Vi skræmte dog flere fisk på vejen mod mundingen. Ikke dårlig info til næste gang langs åen. Lidt malurt i bægeret var der også, idet jeg så to jagende skarver. Når man ser disse, så daler fiskefeberen hver gang. Det minder lidt om at se sæler på kysten. Her skynder jeg mig også altid at finde en anden plads.

Peter Kirkby havde også været i åen, bare længere opstrøms. Han havde vist også været mere heldig/dygtig, idet han på 2 timers fiskeri havde snuppet en havørred på knap 1,5 kg samt to godt fightende regnbueørreder/steelheads på henholdsvis 2,0 og 4,4 kg. Sidstnævnte stammer jo nok fra stormen Bodil, hvor der som bekendt skete masseudslip fra diverse havdambrug.

Knæk & bræk

Klaus

Efterskrift:

Søndag morgen var der lige mulighed for undertegnede til at liste ned til åen et par timer. Vandstanden var perfekt efter, at det nu var begyndt at tø, og jeg tog til et stræk opstrøms i forhold til dagen før.

Efter under 10 minutters fiskeri knaldede en fisk på wobleren. Et langt rush nedad åen og herefter en trækken frem og tilbage nede ved bunden og så var den i nettet.

Det var en flot farvet rognfed regnbue på 55 cm og 2,4 kg.

Lidt længere nedstrøms efter en strømrende var der bud efter wobleren igen. Denne gang en nedgænger på 71 cm. Og lidt senere og endnu længere nedtrøms - under et træ - en tilsvarende på lige knap 73 cm. Begge ørreder blev naturligvis genudsat. Bonusinfo om disse ørreder kan fås på vore medlemssider under "Å-nyheder". Her vil du også kunne læse mere om årets hidtil største ørred fra åen, som Philippe netop har landet..

Det var en rigtig god formiddag ved åen. Jeg kan kun anbefale at prøve fiskeriet dernede. Dagkort kan købes på 7-Eleven på Nivå Station.

Senest opdateret: Onsdag, 05. februar 2014 19:15
 


Side 10 ud af 37

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner