Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

Årets fisker konkurrencen 2012 afgjort - Nye regler for 2013

Email Udskriv PDF

Hej alle,

Konkurrencen for 2012 er slut nu, og årets fisker blev - i lighed med konkurrencen for 2011 - Claus Banholtz, efterfulgt af Joachim Fabricius og undertegnede. Claus er en absolut værdig vinder, hvilket man kan forsikre sig om ved at tjekke listen, hvor han figurerer med både saltvands- og ferskvandsfisk. Især fangst af store sudere, brasen og karper vidner om en dedikeret specimenfisker.

Den endelige liste med årets fangster er lagt på hjemmesiden under Fangstrapporter/Årets fisker osv., og der vil traditionen tro være præmier fra vore sponsorer til vindere af de enkelte kategorier og nr. 1-3 i den samlede konkurrence. For at modtage præmie skal man møde op på generalforsamlingen i Fiskehuset, Byvejen 10 i Niverød, der finder sted torsdag den 7. februar kl. 20. Er man forhindret i fremmøde og interesseret i at modtage sin præmie, skal man melde dette til undertegnede. Sker dette ikke går præmien til næste fanger på listen.

Tak iøvrigt til alle, der i årets løb har bidraget med fangstrapporter, og dermed været med til at gøre hjemmesiden lidt mere spændende. Hjemmesiden er i 2012 blevet flittigt besøgt af både medlemmer og ikke-medlemmer. Den store interesse skyldes især de løbende medlemsfangster, men også at Danmarks Sportsfiskerforbund, via lokalredaktør Henning Pedersen, jævnligt sakser historier både til forbundets hjemmeside, tekst-tv og til Sportsfiskeren. At historierne sakses er som udgangspunkt helt fint, men jeg har aftalt med Henning, at såfremt fangeren ikke ønsker historien videreformidlet, respekteres dette naturligvis.

Årets fisker konkurrencen for 2013 bliver justeret lidt, idet man fremover - af hensyn til fangstredaktøren - kun kan have en fisk, nemlig det enkelte medlems største, i hver kategori ved årets udgang. Hertil tilføjes kategorierne brakvandsgedde (eks. Stege Nor) og kategorier for forskellige typer karper fra P&T vande (spejl-, skæl-, græskarpe osv.).

Et nyt initiativ er desuden, at alle fangster af havørred fra åen indberettes til undertegnede, der bl.a. indsamler information til en database hos Danmarks Sportsfiskerforbund. Herved har vi bl.a. bedre mulighed for at bidrage kvalificeret, når åens tilstand og evt. muligheder for udsætning vurderes af relevante myndigheder. Dagkort til åen vil fra 2013 som noget nyt blive forsynet med en tekst omkring fangstindberetning incl. mailadresse til undertegnede, så vi også får information om fangster herfra. Hvis nogen skulle være i tvivl så er adressen fortsat Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

I skal ikke snydes for en enkelt medlemsfangst, idet Steen Nielsen har sendt et billede af hans 7,9 kilos laks fra Norge. Trods det noget uskarpe billede kan man godt se, at der er tale om en flot fisk!

Alle medlemmer af Nive Å´s Lystfiskerforening og andre besøgende på hjemmesiden ønskes et godt og lykkebringende 2013.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Mandag, 31. december 2012 13:56
 

Mange havørreder i Køge Bugt – dog langt flest omkring mindstemålet

Email Udskriv PDF

Hej alle

Lørdag blev det tid til en tur på Køge Bugt, hvor Jens Blom fra foreningen havde inviteret undertegnede til trolling fra morgen til sen eftermiddag. Vejrudsigten var lovende med svag vind og en del sol, men meteologerne havde også lovet koldt vejr. Dette holdt bestemt stik, da bl.a. vinterens første sne var faldet om natten og båden derfor var ganske snefyldt.

Meldinger fra de øvrige trollingfiskere, som vi mødte ved trailerrampen var, at der var taget mange fisk, men at langt de fleste var ørreder omkring mindstemålet med enkelte snapse imellem, heriblandt en super fisk på omkring 7 kg fra oktober samt en 5 kilos taget et par dage før. Jens havde selv ugen før snuppet en 4 kilos, så de pæne var bestemt derude. Således opløftet sejlede vi ud af havnen i Køge.

Vi lagde ud med 6 stænger på relativt lavt vand (op til 6 meters dybde), men da dette ikke gav noget, trak vi ud på dybere vand. Her kunne vi fiske med begge downriggere med to stænger på, så vi i alt kom op på 8 stænger. Dette gav pote og vi havde jævnligt mindre målsørreder på krogen. Så havde vi et dobbelthug, hvor både Jens og jeg var spændt for. Min ørred blev hurtigt landet og  vejet til 1,2 kg, mens Jens fortsat fightede sin ørred. Hans ørred kæmpede godt, men overgav sig til sidst i det store landingsnet. En fin havørred på 2,3 kg, som vi begge dog havde tippet noget større.

Vi havde løbende fisk i båden og da dagen var omme kunne vi gøre status med 13 ørreder, hvoraf Jens havde snuppet de største (2,3 og 2,2 kg), mens undertegnede havde taget de fleste (7 stk.).

Både løje, wobler, blink og Apex havde denne dag givet fisk, så der var ikke rigtig nogen rød tråd. Over radioen hørte vi om en fin 5 kilos taget i en anden båd, mens Holme og John fra Team Ølstykke, som vi havde fisket sammen med, havde snuppet 9 fisk med største på 2,7 og 2,6 kg. Alt i alt en rigtig god dag på Køge Bugt med svag vind/havblik, høj sol og mange havørreder.

Knæk og bræk

Klaus

Senest opdateret: Søndag, 02. december 2012 21:56
 

Grov aborre og en fin gedde fra Esrum Sø

Email Udskriv PDF

Hej alle

En fridag med ultra kort varsel gav flex på klingen på Esrum Sø igår tirsdag. Bedste aborre var en fisk på 49 cm, der vejede 1725 g.

Den huggede i første drev op ad en skrænt på en bundfisket levende skalle midt ude på en af søens knolde. Elmotoren måtte hjælpe til, da der var næsten vindstille, men det gjorde også, at jeg meget præcist kunne ramme fiskene. De store aborrer på Esrum Sø går efter min erfaring oftest helt nede ved bunden. Jeg fangede 3 gedder mellem 2 og 5,5 kg som sidegevinster, men mistede også nogle gedder under fights.

Det hører med, da jeg denne dag satsede på aborrer og derfor fiskede med rene flourcarbon forfang. Hvis der er rigtig mange gedder på pladsen, fisker jeg også mange gange med en stang eller to med hard mono forfang. Aldrig wire til aborrer, da jeg simpelthen ikke tror på det.

I øvrigt måtte jeg jeg lide den tort at blive trukket hjem fra Løjtnanten (midt på strækningen) af et par gutter fra Fred & Humle. Benzinmotoren ville nemlig ikke starte igen, da jeg skulle til at tøffe hjemad. En hjemtur med elmotor alene havde taget for lang tid og i øvrigt fik jeg en batterialarm på loddet, så det var også ved at være afladet.

Det endte heldigvis godt (endnu engang tak til Teunis og makker fra Fred & Humle:-), men mon ikke motoren og batteriet snart skal til service. Iøvrigt nævnte Teunis, at deres forening kører et internt Esrum-mesterskab med fine præmier. Medlemmernes største gedde (1 gram = 1 point) og største aborre kan tilmeldes (1 gram = 5 point). Mesterskabet skulle muligvis udvides, så forskellige foreninger kunne dyste med en enkelt stor gedde og en enkelt stor aborre i kalenderåret. Jeg tør godt sige, at vi fra NÅL er med på ideen, hvis den bliver til noget i 2013. Som et eksempel kan min fridags fangst beregnes til at give 5.500 point + 8.625 point (5 * 1725) = 14.125 point. Jeg krydser fingre for, at det bliver til noget!

Knæk & bræk

Klaus

 

Havørred fra Køge Bugt og flere fangster fra Esrum Sø

Email Udskriv PDF

Hej alle

Rapporterne kommer nu i en lind strøm, hvilket nok hænger sammen med det relativt milde novembervejr. Den første kommer fra Jens Blom, der har været med sin båd i Køge Bugt.

Hej Klaus

Lørdag gik trollingturen til Køge Bugt med en fiskemakker. Turen startede godt, idet jeg lagde ud med dobbelt hug efter 10 minutters fiskeri. Det var to gode fisk i den rigtige størrelse, men desværre røg den første hurtigt af krogen. Den anden blev heldigvis hængende og det var super, da et var en flot havørred på 3,9 kg og årets hidtil største.

Turen gav 14 kontakter, hvoraf 12 havørreder kom i båden. Vi genudsatte de 10 af dem, da disse var under mindstemålet eller tæt på. Turen gav sjovt nok ingen torsk.

Mvh

Jens

Tillykke til Jens med fangsten. Glædeligt at han nu også har fået lidt sølvtøj med vægt i år. Sæsonen for de store trollinghavørreder er så småt ved at komme igang

Claus Banholz var i samme weekend på Esrum Sø i foreningens båd. Han skriver

Hej Klaus

Vinteren nærmer sig med hastige skridt, og snart falder den hvide sne og isen kommer og ødelægger alt fiskeri på vores dejlige søer. Jeg havde aftalt med Thomas, at vi skulle have en (måske) sidste tur på Esrum i år.

De sidste par gange jeg havde været ude, var det nærmest Det Døde Hav, som jeg fiskede i. Denne gang håbede jeg, at det skulle blive anderledes. Agnskallerne blev fanget i ugen op til lørdag og opbevaret i diverse agnbaljer med pumpe på ....Så alt var klar til denne tur.

Vi ankom til Esrum Sø fulde af forventning om at denne dag skulle blive noget særligt. Alle stængerne blev rigget til og vi sejlede ud på den første plads. Desværre ingen fisk at se på loddet. Vi startede alligevel og der gik ikke 10 sekunder før Thomas hev den første gedde op. Desværre var den ikke ret stor. Vi sejlede videre til næste plads og heller ikke her var der fisk på loddet.......HVOR ER DE HENNE?..tænkte jeg.

Sådan gik dagen og efter næsten at have sejlet Esrum Sø rundt et par gange fandt vi endelig fisk på loddet. En kæmpe klat som man næsten kun turde drømme om. "Klokken" ringede og ned røg vores agn på alle stænger. På grund af den lidt kraftige vind, var vi dog hurtigt drevet over stimen. Op igen og rundt med båden for at finde stimen igen, men den var som sunket (i Esrum).

Vi fandt senere en del mindre stimer, som vi fiskede på og endelig var der fast fisk til undertegnede. Efter en rigtig sjov fight på min 5,5 fod 0-5 g dropshot stang kunne jeg lande en rigtig flot gedde på 4,7 kg.

Dette var ikke den største gedde jeg havde set, men hold kæft hvor var den flot i farver og tegninger. Dette var det sidste vi mærkede til fisk, og endnu en gang måtte jeg forlade søen uden den store fangst.

Mvh

Claus Banholtz

Stort tillykke til Claus med den flot tegnede gedde, der kom i båden efter hårdt slid.

En af foreningens aktive juniorer (snart senior), Joachim Fabricius, har også været på Esrum Sø:

Hej Klaus

Jeg havde en aborretur med en af mine venner. Nu da jeg var kommet bagud i årets fisker konkurrencen gjaldt det om at få alt op bare det kunne svømme. Det blev til et par aborrer, dog ingen store, men over mindstemålet. Jeg vil derfor gerne tilmelde 3 aborrer på 200 gram, taget på bunden over 18 meter vand.

Vi fik ialt 20 fisk. Stort set alle havde samme størrelse. Jeg vil desuden gerne tilmelde en rudskalle på 600g, som jeg fik for et par uger siden.

PR så vidt jeg ved:-)

Hilsen

Joachim

Mogens Marcus Mentz har også været ud og skrev følgende til mig om dagene op til åfredningen:

Hej Klaus

Jeg var ved åen et par gange i sidste uge for at lukke og slukke for sæsonen. Tirsdag (13/11) hverken så eller mærkede jeg noget. Torsdag (15/11) slog en fisk til mit blink, og i næste kast huggede den, men hang ikke fast. Jeg vurderer den forsigtigt til 1½-2 kg. Dernæst fangede jeg to bækørreder på 20-22 cm. De blev naturligvis nænsomt genudsat med besked om at vokse sig store og stærke. Herefter fejlhuggede en fisk efter mit blink i en vending, som efterlod en stor hvirvel. I næste kast huggede den kraftigt, men hang heller ikke her fast.

Mvh

Mogens Marcus Mentz

Til orientering for foreningens åfiskere og vore dagkortfiskere hørte jeg fra Zlatan fra Rodes i Humlebæk, at et nyt NÅL-medlem havde været forbi butikken og fortalt, at han havde snuppet en flot bækørred på 50 cm i starten af november. En farvet havørred kan måske her være blevet forvekslet med en bækørred. Hvem ved. Jeg selv har hørt, at man ved elfiskeri for nogle år siden har nuppet bækørreder op til 60 cm, så de store må jo også være der..

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Torsdag, 29. november 2012 17:08
 

Efterårsfangster fra Øresund, Nive Å og Esrum Sø

Email Udskriv PDF

Hej alle

Det mærkes nu tydeligt, at der er godt gang i efterårsfiskeriet. Fra Mikkel Helms har jeg modtaget nedenstående rapport:

Hej Klaus,

Jeg var ude med trollingbåden i søndags sammen med min kollega Henrik. Vi trollede sydpå i omkring 8 m/s vind fra syd så der var godt tryk på strømmen. Da vi nåede ned til kapsejladsområdet mellem Nivå og Rungsted (markeret på søkortet på GPSen) havde vi hug af torsk hele tiden, og måtte opgive at fiske med mere end 2 stænger simpelthen fordi der var hug indenfor få minutter hver gang vi fik firet downriggerne ned. På grund af den kraftige strøm/vind måtte vi hive alt grej ind hver gang der var hug og så drive i retning af fisken for at få den op. Vi var ude i 5 timer og fik 25 torsk hvoraf de næsten alle var fine fisk op til 5,5 kg.

Vi sluttede af med et dobbelthug hvor jeg stod og ”pilkede” med mit trollingblink mens Henrik fightede den på 5,5 og så vupti så havde jeg også fisk på. Så det var en fin tur hvor alt gik op i en højere enhed. Det eneste som manglede var ørred men de står jo nok oppe i åen og venter på en Meppsspinner J

Mvh

Mikkel Helms

 

Også Mogens Marcus Mentz har været ude:

 

Hej Klaus,

Jeg var ved åen i dag. Jeg fiskede stykket fra jernbanen til Gl. Strandvej. Vandstanden var fin.

Jeg havde kontakt til 6 fisk, men fik ikke landet nogen. Én fulgte blinket og jeg så et sølvglimt, da den drejede af. Én bed forsigtigt i blinket og fulgte det, ud fra skyggen vil jeg vurdere den til et par kg. To huggede lidt forsigtigt, men blev ikke hængende. Èn huggede godt og sad på nok et lille minut, hvorefter den slap. Jeg så det meste af ryggen i overfladen og vurderer den til 1½-2 kg. Endelig fik jeg en "sprællemand" på 20-25 cm, som slog sig af.

Mvh

Mogens Marcus

Fra Thomas Jeppesen (vor webmaster) fik jeg til tirsdagens bestyrelsesmøde i foreningen også melding om en god fangst. Han havde nemlig i oktober fanget en karusse på hele 2625g, hvilket var ny PR og samtidig ny foreningsrekord. Han havde dog ikke noget billede, men det lever vi nok med. Stort tillykke til Thomas med fangsten.

Undertegnede var i fredags en tur på Esrum Sø bevæbnet med perfekte aborreskaller fra Frederiksdal. Jeg var sulten efter store søaborrer, men 3 timers drivfiskeri på mine favoritspots gav ikke andet end gedder. Jeg fiskede med to stænger med flourcarbon forfang og to med hard mono. Sidstnævnte var medvirkende til, at der trods alt kom nogle gedder i båden, da de ellers i 4 ud af 5 tilfælde skærer linen over med deres sylespidse tænder.

De sidste 2 timer valgte jeg at bruge på målrettet geddefiskeri (dørgning på 5-7 meters dybde lige udenfor bundgrøden). Jeg havde kun mindre skaller, og det var sikkert også årsagen til, at jeg fik en del, men desværre ingen af de store gedder.

Dagen sluttede ved 15-tiden og jeg kunne gore status med 12 gedder, hvoraf 4 var mellem 3 og 4 kg.

PS: Emil Hejberg var ude et par dage efter og fik 6 gedder, heraf en fin fisk på 7,2 kg.

Knæk & bræk

Klaus

PPS: Husk at åen er fredet i perioden 16. november – 15. januar – begge dage incl.

 


Side 10 ud af 29

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner
Banner