Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

Storgedde fra Esrum Sø og andre premierefangster

Email Udskriv PDF

Hej alle

Så blev det 1. maj og geddepremiere. Foreningens båd i Esrum Sø var denne "hellige" dag booket af Emil, men han havde nu også gjort sig fortjent til det, idet han - sammen med Jens, Carsten og undertegnede havde deltaget i klargøringen.

Belønningen for arbejdet med højtryksspuleren kom også fangstmæssigt, idet Emil efter en meget lang dag på søen sammen med fiskevennerne, kunne glæde sig over en - efter Esrum Sø standard - super flot gedde på 11,6 kg.

Den blev taget på levende skalle, og fangsten var både ny PR, ny bådrekord, foreningsrekord samt ikke mindst et seriøst bud i Esrum Opens geddekategori. Stort tillykke til Emil - Godt gået!

Jeg selv var med Jens på Søndersø ved Værløse, hvor jeg tidligere har haft godt fiskeri i den første uge af maj. Fiskeriet var dog svært, idet vandet var koldt og uklart. Hertil havde vi kun 4 skaller, der var brugbare til større gedder. Det blev dog til 6 gedder, hvoraf Jens fik en på 3,2 kg på en skalle

og jeg selv snuppede en noget slank gedde på 92 cm og 4,7 kg.

Sidstnævnte tog en godt gennemgnasket død skalle, der blev dørget rundt langs skrænterne. Kun en af de 6 gedder tog en jerkbait, så det var tydeligt, at det var den ægte vare, der funkede.

Af andre medlemmer, der har været ude med snøren er Søren, der igen har været på Nordkysten. Det blev til en enkelt havørred omkring målet, men han fortæller også, at der var heftig overfladeaktivitet. Det var hverken havørreder eller hornfisk, men ifølge en fyr han mødte regnbueørreder, som åbenbart er sluppet ud fra et dambrug ved Grenå og svømmet den lange vej til Sjælland. Tippet er hermed givet videre, så vi kan få ryddet lidt op. Fiskeriet er sjovt og Søren anbefaler små fluer. Jeg selv ville måske forsøge mig med en rød haveflue, hvis jeg skulle derop..

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Lørdag, 04. maj 2013 08:25
 

Geddekonkurrence søndag den 12. maj kl. 7.00 - 12.00

Email Udskriv PDF

Geddekonkurrence søndag den 12. maj kl. 7.00 - 12.00

Mødested ved busstoppestedet på hjørnet af Nivåvej og Gammel Strandvej.

Konkurrencen foregår som Catch and Release, dvs. genudsætning af fangsten.

Ved præmieoverrækkelsen skal der være billede samt længden af dine fangst. Hver deltager kan tilmelde 1 gedde.

Vel mødt!

Senest opdateret: Torsdag, 02. maj 2013 21:08
 

Flot fluefanget havørred fra Nordkysten og årets første hornfisk

Email Udskriv PDF

Hej alle

Kystfiskeriet er bare blevet bedre og bedre de seneste uger. Fra at være forbeholdt fjordene er det nu omsider også på de åbne kyster, at der bliver fanget havørreder.

Blandt foreningens medlemmer har især Peter Lottrup været flittig ved kysten i sidste uge og han har sendt følgende rapport:

Hej Klaus,

Hermed status på mine fiskedage i sidste uge.

Onsdag: En fin fisk på 55 cm. Vist en falder - så ud igen.

Fredag blev Bognæs Storeskov, Kattinge Vig, Bolund, Bramsnæs vig og Såndervig gennemfisket. Ingen fisk. Dagen afsluttet ved Rungsted. En på 46 cm blev fanget og en målsfisk mistet.

Lørdag morgen mødte jeg Søren Messerschmidt og Klaus ved Rungsted-stykket. Jeg havde kontakt med en fisk som huggede 2 gange. Det blev ikke til mere. Her til aften tog jeg så en time til... det blev til en smuk fisk på 43 cm. Jeg troede først, at den var meget større, da den kæmpede godt. Men AK.

I øvrigt havde jeg mine to piger med til St. Rosenbusk i morges (21. april). Det synes de er sjovt. I første kast fangede jeg en flot regnbue på anslået 3,5 - 4 kilo. Den lå fint på sandet og ventede egentlig bare på Philippa, som skulle lægge nettet nedover den. Hun gik dog ind i Anna. Fik hendes spinner viklet ind i fangstnettet... og mens de stod og fumlede med det, gylpede fisken min flue ud og hoppede tilbage i vandet. Det var tøserne godt nok ikke tilfredse med :)'

Mange hilsener

Peter

Tak til Peter for rapporten. En anden af foreningens temmelig habile fluefiskere, Søren Messerschmidt, havde den 22. april en dejlig aftentur på Nordkysten. Som han skriver: Tog en tur efter aftenmaden, da vinden lugtede af HØ. Godt med aktivitet i overfladen. Fik en på 44 cm, en på 61 cm og ca. 2,9 kg og endelig en undermåler. Havde et par kontakter herudover inden jeg vendte hjemad efter godt 2 og en halv times fiskeri.

Maveindholdet bestod af tobiser, så frem med tobisfluer eller blink.

Mvh

Søren

STORT tillykke til Søren. Det er jo en drømmefisk på fluestangen!

Jeg selv har været på en håndfuld småture med spinnestangen, hvor jeg lige har kunnet nå en time eller to. Dette har faktisk på hver tur givet en havørred omkring målet og på en enkelt tur også en fin fisk på 54 cm (billede nedenfor).

Den 24. april var jeg også ude en time og tog der en enkelt målsfisk og havde en følger. Jeg mødte et par andre lystfiskere, der også havde fået fisk, heriblandt en fin 2-kilos.

Årets første hornfisk fangede jeg iøvrigt dagen efter (25. april) ved Rungsted.

Den blev ikke fulgt af andre, så noget tyder på at det var en enlig svale/hornfisk. Der går dog (desværre) nok ikke lang tid før end de har invaderet kysterne.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Torsdag, 25. april 2013 18:22
 

Havørreder fra kysten samt trollinglaks fra Bornholm

Email Udskriv PDF

Hej alle

Sidste weekend var afsat til alt andet end fiskeri, men det lykkedes alligevel at få sneget en lille time ind til lidt kystfiskeri både lørdag og søndag. Lørdag eftermiddag var det strækket ved Vejby Strand, der skulle prøves. Intet liv den første halve time, men så fik jeg i øjenkrogen pludselig spottet en bevægelse i overfladen 50 meter til højre på kanten mellem tangen og sandet. Et par skridt og et kast med den lille Goby wobler efterfulgt af et lille puf og så synet af en mørk skygge efter wobleren ind over sandet. Et spinstop og så var den årets første havørred en realitet. Herligt!

Søndag eftermiddag var der igen et lille hul i kalenderen, der naturligvis skulle anvendes fornuftigt. Det blev først til en tur på strækket nord for Rungsted Havn, men her var intet liv at finde, hverken byttedyr eller havørreder. Dernæst tog jeg til et lille spot med mørk bund nord for Nivå Havn, hvor man kun kan fiske ved lavvande med mindre man har flydering eller kajak med. Her blev det til årets anden havørred over målet (43 cm) - også på Goby wobler i rejefarven hvid/lyserød.

Igår lørdag måtte jeg igen på kysten, men efter et par timer uden held på forskellige østvendte stræk nord for Rungsted Havn tog jeg ned i åen for at se om "min" pæne blankfisk fra Påsken fortsat stod ved stenen. Det gjorde den ikke, men vandstanden var efter ugens regn og tø øget betydeligt. Det var lovende og og på et andet stræk længere opstrøms blev det til en godt fightende genudsætningshavørred på 62 cm. Bemærk, at der er tale om en fisk, der trods det blanke ydre er en nedgænger. Dette kan også ses af den slanke statur og den mørke brystfinne.

Af andre medlemmer der også har været ude i den senere tid er formanden, Carsten Ryby, der var ved Lammefjorden, som ofte fisker godt i starten af sæsonen når isen lige er forsvundet. Her blev han dog noget overasket over kulturen blandt ligesindede, idet der blev fisket skulder ved skulder uden at tage de store hensyn. Der blev fanget havørreder over 50 cm, men langt størstedelen var undermålere.

Jens Blom har i denne uge været ved Bornholm for at trolle laks og det er blevet til en del, bl.a. tre 4 kilos fisk til ham selv med største på 4,3 kg og to på henholdsvis 8,5 og 9,5 kg til makkeren Frank, der også fik en undermåler. Samlet havde de 16 kontakter, hvoraf de 6 blev landet. Af disse blev de fire genudsat. Jens fortæller iøvrigt, at der er mange fisk i farvandet, men at vejret denne gang ikke viste sig fra sin bedste side. Dette var efter hans mening også årsagen til, at de - trods kun en enkelt indedag - ikke fangede flere laks. Jens skulle hilse og sige, at de helt sikkert prøver igen til næste år.

 

Sidst men ikke mindst har en af vore juniormedlemmer, Frederik Rømer, været ved Fredensborg P&T, hvor han fangede to flotte regnbueørreder på henholdsvis 1500 og 2500 g. Han tog dem på et lille blink nede i bunden af søen, hvor vinden stod på. Han havde seks hug i seks kast og fik to af dem samt en der røg af en halv meter fra nettet.

Tillykke med alle fangsterne. Lad os håbe at varmen kan lokkke flere fisk på krogen i den nærmeste tid. Se i den forbindelse at komme ud på kysten inden hornfiskene er her om 14 dage.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Lørdag, 27. april 2013 12:26
 

Påskeørreder i åen trods lav vandstand

Email Udskriv PDF

Hej alle

Skærtorsdag måtte jeg en tur i åen, da hverken sø eller kyst var en realistisk mulighed på grund af vejret. De sædvanlige hot spots gav ikke noget, men jeg fik da skræmt et par fisk, hvilket ikke ubetinget er dårligt, da man jo så næste gang ved, hvor der med en god sandsynlighed står fisk. Jeg bestemte mig så for at prøve et sjældent fisket stræk nedstrøms Gl. Strandvej. Her havde jeg en pæn følger, der ovenikøbet angreb wobleren lige nedenfor mine fødder. Den blev desværre ikke kroget og et par minutter senere kunne jeg se, at den havde stillet sig lidt længere nedstrøms ud for en sten. Jeg prøvede igen, nu med en anden wobler og underet skete. Den huggede og denne gang sad den på krogen. 5 sekunder senere var den dog røget af. Super ærgerligt, og endnu mere surt, da jeg kunne se, at det var en fed blank overspringer. Mærkeligt nok stillede den sig igen på standpladsen ud for stenen, men flere forsøg med andet godt fra grejæsken gav ingen respons. Næste morgen måtte jeg derned igen for at se om ørreden stadig var der. Det var den og denne gang havde jeg medbragt fluestangen, så nu kunne det ikke gå galt. Det var ikke nemt at komme til at kaste, da jeg ikke er venstrehåndet, men det lykkedes alligevel, at få fluen til at fiske perfekt hen foran snuden på den. Det var den desværre helt ligeglad med -  også i de næste kast. Temmelig frustreret gik jeg i en bue udenom pladsen og fiskede længere nedstrøms. Her var en spændende strømrende, så en lille Rapala-wobler blev sendt afsted. I første drev var der gevinst og en efter en kort fight kunne jeg lande en havørred på 56 cm – lidt lang og tydeligvis en nedgænger. Desuden havde den flere sår som jeg vil vurdere stammer fra skarvangreb (se der hvor gællerne stopper nedenfor).

Lørdag måtte jeg ned og se om blankfisken fortsat stod ved stenen og om den ville være i hugget. Den stod der, men den havde ikke i sinde at hugge på nogle af de mange forskellige forførende woblere, spinnere og blink den fik præsenteret. Jeg bestemte mig derfor til at give den fred og tog op på strækket nedstrøms jernbanen. Her fik jeg lidt oprejsning, idet jeg i en dyb rende snuppede en fin havørred på 62 cm, der først overgav sig efter en længere fight. Det var dog også en nedgænger, så den blev naturligvis også genudsat.

Mandag morgen var jeg dernede igen. Denne gang sammen med Peter Lottrup, som også prøvede at lokke blankfisken til hug. Intet hjalp og vi tog efterfølgende ned på Rungsted-strækket, hvor vi lurede på, om der skulle være en tidlig havørred på kysten. Heller intet her, men en stor fornøjelse alligevel i det flotte solskinsvejr.

Blankfisken ved stenen skal naturligvis prøves igen i løbet af april, men det kan jo være, at der er et andet NÅL-medlem eller en dagkortfisker, der fanger den inden...

Af andre medlemmer, der har været ude at fiske er Erik Winther, der var med på foreningsturen på Øresund den 20. februar. Her blev det til 13 torsk. Han har også været med på to af Farum-foreningens torsketure i februar og marts. Her blev det til henholdsvis 17 og 2 torsk. De største torsk fra de tre ture vejede 5,6, 4,5 og 3,5 kg.

Tillykke til Erik med de fine Øresundsfangster, hvilket jeg også kan sige til Jens Blom, der fra sin trollingbåd på en tur i marts snuppede flere torsk med største på 4,1 kg og to havørreder på henholdsvis 2,4 og 1,25 kg.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Vor kære forening havde den 29. marts 2013 40 års jubilæum. Dette er dog ikke noget, at vi i bestyrelsen har tænkt os at fejre officielt. Det gør vi til gengæld til 50 års jubilæet om 10 år:-)

Senest opdateret: Fredag, 05. april 2013 20:15
 


Side 10 ud af 31

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner