Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

Geddekonkurrencen 2013 - Pæn vindergedde, bonusbrasen og ynglende isfugle

Email Udskriv PDF

Hej alle

Årets geddekonkurrence blev skudt planmæssigt  igang den 12. maj kl. 7 og de 7 deltagere, mig selv inklusive, skulle klø på i de næste 5 timer. Vejret var super, men forventningerne til fiskeriet var afdæmpede, idet vi nu igen havde haft en hård vinter med isdække ind i april måned. De fleste havde spinnestang med, men der var også et par stykker, der havde medbragt skaller.

Vi blev dog ikke skuffede og status for dagen blev ca. 20 gedder, med største på 101 cm og 6,9 kg til undertegnede fanget på en rød hvid jerkbait i den lange sø.

Andenpladsen gik til Patrick, der snuppede en gedde på 70 cm, mens trediepladsen gik til Peter med en på 66 cm. Herefter fulgte gedder på 64 cm og 62 cm fanget af henholdsvis Frederik (junior) og Torben. Tusind tak til Rodes eller rettere Fiskerishop.dk, som fiskeafdelingen nu hedder i Humlebæk for fine sponsorpræmier. Butikken er flyttet op til rundkørslen overfor Netto på Torpenvej og Kasper fortæller, at det allerede har givet betydeligt flere kunder. Støt vore sponsorer, de støtter os!

Traditionen tro markerer geddekonkurrencen åbning af alt fiskeri i De gamle Lergrave efter en lang fredning, der strækker sig gennem hele april og til anden søndag i maj. Og at der er andet, at komme efter end gedder, blev undertegnede også lige mindet om midtvejs i konkurrencen, idet jeg fik en meget smuk mørk 3-kilos brasen i Skydebanesøen. Den sø stinker langt vægt af store medefisk, så den skal bestemt have et par besøg med match- og feederstængerne i løbet af sommeren.

I forbindelse med konkurrencen var vi flere, der mødte Carsten, den lokale fugleekspert/Caretaker fra Dansk Ornitologisk Forening, som kunne fortælle, at isfuglen i øjeblikket yngler i De Gamle Lergrave. Af samme grund er der sat skilte op, der opfordrer besøgende til ikke at tage ophold i længere tid ad gangen. Denne information blev delt med de andre deltagere i konkurrencen og pudsigt nok var vi 5 mand, der alle så den lille smukke blå isfugl komme flyvende, mens vi på et tidspunkt var samlet.

Opfordringen er hermed givet videre og særligt området langs bredden på sydsiden af Svanesøen bør undgås de næste uger.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Mandag, 13. maj 2013 21:50
 

Store laks fra Møn

Email Udskriv PDF

Hej alle

Fik lige en herlig fangstrapport fra Søren, der har været på flere gode trollingture ude i farvandet omkring Møn:

Hej Klaus.

Har lige sejlet min båd ‘’Tron’’ hjem til Brøndby Havn, efter at den har ligget i Klintholm Havn på Møn i ca. 5 uger. Det er blevet til et par gode fiskedage dernede.

I starten af april var jeg således ude en dag og havde fået en 5 kilos laks om formiddagen, men ellers var der ikke sket det store. Så satte jeg kursen lidt nordligere end jeg havde fisket i løbet af dagen og det gav resultat i form af et dobbelt hug!

Først tog jeg stangen i venstre side og efter ca. 30 minutter kunne jeg hive en STOR laks indenbords, men jeg havde jo en stang mere med fisk på, som jeg også måtte tage mig af. Det tog ca. 20-25 minutter mere, og så var fisken ved bådsiden. Jeg kunne se, at der også her var tale om en pæn fisk (10+), men den tog så et par sure udløb.......og det endte med, at blinket mistede sit kroghold............Sikke noget møg, var nok ikke lige det der blev sagt, men det lyder sikkert pænere! Nå, men en fin fisk lå jo allerede i båden, så grejet blev sat igen og fisken blev vejet.....14,50 kg. Kursen var sat henover samme punkt igen....og på samme punkt udløste en stang igen med et skrig fra knarren på et af mine Ambassadeur 7500 hjul. Endnu en fight kunne starte og efter ca. 30 lange minutter lå endnu en pæn fisk på dækket. Den blev vejet til 12,50 kg.

Efterfølgende havde jeg flere fine ture med flere fisk op til 10,4 kg. ‘’Desværre’’ var det her fiskemakkeren der tog de største..

Tirsdag den 7. maj var dagen, hvor båden skulles sejles hjem, hornfiskene var også ved at være i overtal! Stod tidligt op... ville jo lige fiske en sidste gang på pladserne tæt ved land. Blinkene var monteret med store enkeltkroge, men vi fik alligevel et par hornfisk de første timer. Disse mere lette hug blev afløst af en fisk, som havde sat sig for at tømme mit hjul for line. Alt andet grej blev taget ind og båden blev stoppet. Da havde fisken allerede taget ca. 200 m line. Fisken gik tungt og kom efter noget tid ind omkring båden, men den ville absolut ikke give op.

Flere udløb ned i dybet, men til sidst måtte den give fortabt, hvorefter den kunne landes og en tung fisk røg i dørken. Laksen blev vejet til 10,50 kg. Efter denne fangst blev kursen sat mod hjemhavnen i Brøndby, men bedre afslutning er svær at ønske sig!

VH

Søren

 

Tak til Søren for rapporten og stort tillykke med fangsterne. Den største laks på 14,5 kg er vist allerede et godt bud på en vinderfisk i laks fra båd-kategorien i foreningens årets fisker konkurrence.

K&B

Klaus

 

Storgedde fra Esrum Sø og andre premierefangster

Email Udskriv PDF

Hej alle

Så blev det 1. maj og geddepremiere. Foreningens båd i Esrum Sø var denne "hellige" dag booket af Emil, men han havde nu også gjort sig fortjent til det, idet han - sammen med Jens, Carsten og undertegnede havde deltaget i klargøringen.

Belønningen for arbejdet med højtryksspuleren kom også fangstmæssigt, idet Emil efter en meget lang dag på søen sammen med fiskevennerne, kunne glæde sig over en - efter Esrum Sø standard - super flot gedde på 11,6 kg.

Den blev taget på levende skalle, og fangsten var både ny PR, ny bådrekord, foreningsrekord samt ikke mindst et seriøst bud i Esrum Opens geddekategori. Stort tillykke til Emil - Godt gået!

Jeg selv var med Jens på Søndersø ved Værløse, hvor jeg tidligere har haft godt fiskeri i den første uge af maj. Fiskeriet var dog svært, idet vandet var koldt og uklart. Hertil havde vi kun 4 skaller, der var brugbare til større gedder. Det blev dog til 6 gedder, hvoraf Jens fik en på 3,2 kg på en skalle

og jeg selv snuppede en noget slank gedde på 92 cm og 4,7 kg.

Sidstnævnte tog en godt gennemgnasket død skalle, der blev dørget rundt langs skrænterne. Kun en af de 6 gedder tog en jerkbait, så det var tydeligt, at det var den ægte vare, der funkede.

Af andre medlemmer, der har været ude med snøren er Søren, der igen har været på Nordkysten. Det blev til en enkelt havørred omkring målet, men han fortæller også, at der var heftig overfladeaktivitet. Det var hverken havørreder eller hornfisk, men ifølge en fyr han mødte regnbueørreder, som åbenbart er sluppet ud fra et dambrug ved Grenå og svømmet den lange vej til Sjælland. Tippet er hermed givet videre, så vi kan få ryddet lidt op. Fiskeriet er sjovt og Søren anbefaler små fluer. Jeg selv ville måske forsøge mig med en rød haveflue, hvis jeg skulle derop..

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Lørdag, 04. maj 2013 08:25
 

Geddekonkurrence søndag den 12. maj kl. 7.00 - 12.00

Email Udskriv PDF

Geddekonkurrence søndag den 12. maj kl. 7.00 - 12.00

Mødested ved busstoppestedet på hjørnet af Nivåvej og Gammel Strandvej.

Konkurrencen foregår som Catch and Release, dvs. genudsætning af fangsten.

Ved præmieoverrækkelsen skal der være billede samt længden af dine fangst. Hver deltager kan tilmelde 1 gedde.

Vel mødt!

Senest opdateret: Torsdag, 02. maj 2013 21:08
 

Flot fluefanget havørred fra Nordkysten og årets første hornfisk

Email Udskriv PDF

Hej alle

Kystfiskeriet er bare blevet bedre og bedre de seneste uger. Fra at være forbeholdt fjordene er det nu omsider også på de åbne kyster, at der bliver fanget havørreder.

Blandt foreningens medlemmer har især Peter Lottrup været flittig ved kysten i sidste uge og han har sendt følgende rapport:

Hej Klaus,

Hermed status på mine fiskedage i sidste uge.

Onsdag: En fin fisk på 55 cm. Vist en falder - så ud igen.

Fredag blev Bognæs Storeskov, Kattinge Vig, Bolund, Bramsnæs vig og Såndervig gennemfisket. Ingen fisk. Dagen afsluttet ved Rungsted. En på 46 cm blev fanget og en målsfisk mistet.

Lørdag morgen mødte jeg Søren Messerschmidt og Klaus ved Rungsted-stykket. Jeg havde kontakt med en fisk som huggede 2 gange. Det blev ikke til mere. Her til aften tog jeg så en time til... det blev til en smuk fisk på 43 cm. Jeg troede først, at den var meget større, da den kæmpede godt. Men AK.

I øvrigt havde jeg mine to piger med til St. Rosenbusk i morges (21. april). Det synes de er sjovt. I første kast fangede jeg en flot regnbue på anslået 3,5 - 4 kilo. Den lå fint på sandet og ventede egentlig bare på Philippa, som skulle lægge nettet nedover den. Hun gik dog ind i Anna. Fik hendes spinner viklet ind i fangstnettet... og mens de stod og fumlede med det, gylpede fisken min flue ud og hoppede tilbage i vandet. Det var tøserne godt nok ikke tilfredse med :)'

Mange hilsener

Peter

Tak til Peter for rapporten. En anden af foreningens temmelig habile fluefiskere, Søren Messerschmidt, havde den 22. april en dejlig aftentur på Nordkysten. Som han skriver: Tog en tur efter aftenmaden, da vinden lugtede af HØ. Godt med aktivitet i overfladen. Fik en på 44 cm, en på 61 cm og ca. 2,9 kg og endelig en undermåler. Havde et par kontakter herudover inden jeg vendte hjemad efter godt 2 og en halv times fiskeri.

Maveindholdet bestod af tobiser, så frem med tobisfluer eller blink.

Mvh

Søren

STORT tillykke til Søren. Det er jo en drømmefisk på fluestangen!

Jeg selv har været på en håndfuld småture med spinnestangen, hvor jeg lige har kunnet nå en time eller to. Dette har faktisk på hver tur givet en havørred omkring målet og på en enkelt tur også en fin fisk på 54 cm (billede nedenfor).

Den 24. april var jeg også ude en time og tog der en enkelt målsfisk og havde en følger. Jeg mødte et par andre lystfiskere, der også havde fået fisk, heriblandt en fin 2-kilos.

Årets første hornfisk fangede jeg iøvrigt dagen efter (25. april) ved Rungsted.

Den blev ikke fulgt af andre, så noget tyder på at det var en enlig svale/hornfisk. Der går dog (desværre) nok ikke lang tid før end de har invaderet kysterne.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Torsdag, 25. april 2013 18:22
 


Side 10 ud af 31

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner