Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiske Se fangsrapporter Bliv medlem af lystfiskerforeningen

Bulefiskeri med Zimba på Øresund

Email Udskriv PDF

Hej alle

Så har jeg modtaget nedenstående dugfriske rapport fra Ion Nielsen:

Hej alle sammen!

Jeg var et smut ude med Simba tidligt i morges. Vi sejlede kl. 4, sammen med min tidligere svoger, (kommende medlem) for at se lidt på torskebestanden SV for Ven. Vi fandt dem på ca. 30 meter vand, i buler op til 6 meter høje!

På 6 timers effektivt fiskeri fangede vi 23 torsk op til 4,5 kg, og slagtede de 11 af dem. 9 ud af 10 var bidefisk og det var mere reglen end undtagelsen, at vi havde 2 på af gangen. Hyggeligt!

Jeg fiskede ikke i hvert stop, da det har sine naturlige begrænsninger, at stå i buret og finde fisk, manøvrere etc. men lidt blev det da til.

Nu har jeg efterhånden lært båden at kende, så skulle der være nogle af foreningens medlemmer, der er friske på en sommerbuletur med mig som skipper, er I velkomne til at tage kontakt, så finder vi ud af det. Tidlige morgenture er sagen. Da de andre både kom på vandet og opdagede ''vores'' fisk blev det betydeligt sværere. Herudover slækkede strømmen også til noget nær 0, og så er det lige pludselig ikke så nemt mere....

Men en absolut smuk dag på vandet!

Billederne viser "svogerskabet" med flex på klingen og en torskefyldt motorbrønd efter de 2 første timer ;-)

God sommer!

Ion

Mange tak til Ion for rapporten og iøvrigt flot med den fine invitation til foreningens medlemmer. Det kunne da være, at man skulle sige ja tak, når man nu også lige har inside information om, at Ion har mere end 100 målertorsk, heraf mange sommerfisk, på samvittigheden..

Skulle andre NÅL-medlemmer være interesseret agerer jeg gerne "mellemmand" via Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Fredag, 18. Juli 2014 23:32
 

Gedder, brasen og ulovlige net på kysten

Email Udskriv PDF

Hej alle

Lidt fiskeri er det da blevet til i juni. Peter Møller og jeg selv har bl.a. været et par ture på en sjællandsk sø, hvor det hver gang er blevet til et tocifret antal gedder, heriblandt fine fisk på 7,3 og 7,1 kg til Peter.

Jeg selv fik baghjul, men tog da en del af de underholdende i 3-5 kilos klassen. Alle snuppet på fede rudskaller.

Weekenden 13.-15. juni var jeg med svigerfar og min bedre halvdel på den årlige familietur Valget var i år faldet på Sjællands Odde, da jeg tænkte, at havørrederne skulle prøves. 10 timers effektivt fiskeri med spinnestangen fra kl. 3.30 til 8.30 over 2 dage gav desværre kun en undermålshavørred og masser af hornfisk. Naturoplevelserne, heriblandt en enkelt springende 2-kilos havørred, var heldigvis meget værd, men net sat få meter fra land af lokale red necks ødelagde dog lidt. Gniben kan anes i horisonten, så vi er på nordsiden af Odden.

Tirsdagen efter skulle der tankes lidt selvtillid, hvorfor matchstangen var fundet frem. Det blev til et hav af skaller samt nogle fine brasen, heriblandt flere i niveauet 2,5-2,8 kg.

Samme aften havde Peter Møller været et smut på en sjællandsk sø, hvor han havde fanget en håndfuld gedder, men også mistet en monsterfisk ved rælingen. Surt show!

Torsdag den 26. juni havde jeg taget en fridag for at prøve sommerfiskeriet på en større sjællandsk sø. Noget jeg ikke havde gjort det så meget i før. Vejrudsigten så ok ud indtil kl. 13, hvor det skulle blive blæst og tordenvejr. Aage, en herlig fisketosse, som jeg har mødt igennem et geddeforum (Esox Hunt), var dagens fiskemakker og vi mødtes hos ham kl. 4. Vi havde ikke agnfisk, men satsede i stedet på dørgefiskeri med kunstagn. Vi så en del "bananer" på loddet, men bide ville de ikke. Først da vi stoppede for at prøve lidt jerkfiskeri kom der hul på bylden med et par hurtige 2-3 kilos fisk. Herefter blev fiskeriet svært igen og vi skulle "slide" os til gedderne. Jeg selv snuppede en 5,2 kilos (foto mangler), mens Aage fik en +4-kilos på toppen.

Alt ialt blev det til 13 gedder, nogenlunde lige fordelt (7-6), inden vi måtte stoppe på grund af de truende tordenskyer, brag og lyn i horisonten.

Søndag den 29. juni var den gal igen med fiskefeberen, der skulle kureres med en tur på en sjællandsk sø sammen med Cato Jürgensen. Vi havde rigeligt med agnfisk, men var nok blevet snydt lidt af vejrudsigten, idet de første par timers fiskeri blev en temmelig våd og blæsende affære. Gedderne ville dog godt lege med, idet jeg snuppede 12, mens Cato fik 8 stk. Største fisk var en gedde til mig på 6,2 kg og 100 cm, men vi fik begge flere 4-5-kilos fisk.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Fangstrapporter modtages fortsat meget gerne på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

Senest opdateret: Søndag, 27. Juli 2014 20:12
 

22 gedder til NÅL-medlem på en eftermiddag

Email Udskriv PDF

Hej alle

Da det efterhånden er et stykke tid siden, at jeg har modtaget fangstrapporter fra medlemmer, er det nærliggende at tro, at der ikke bliver fisket meget her i sommervarmen.

Det har dog ikke været tilfældet for undertegnede, der har slået sine folder på en sjællandsk sø en del gange med småture, senest i lørdags, hvor jeg fik mulighed for at fiske en lang eftermiddag fra en LF-båd. Fiskeriet med jerkbait gav mig i maj mange gode gedder, mens det her i juni er blevet sværere og sværere, da mange af gedderne er rykket ud på dybere vand i takt med at vandtemperaturen er steget. Jeg er derfor gået tilbage til den gode gamle metode med agnfisk trukket stille og roligt rundt efter båden, og det var da også den metode, som jeg denne eftermiddag ville forsøge.

Som alle geddefiskere ved, så er agnfisk altid sværest at fange når man mest skal bruge dem. De sædvanlige steder gav mig denne lørdag ikke noget med størrelse, men så kom jeg i tanke om en lille sø, der om sommeren næsten aldrig svigter. Eneste problem med søen er, at der kun findes rudskaller, hvor jeg normalt foretrækker almindelige gråskaller. Søen svigtede da heller ikke, idet jeg efter et par timer kunne tage derfra med 30 fine rudskaller.

Afsted på søen og fra første rudskalle var i vandet gik der under 2 minutter førend, der var bud efter den. En fin 4-kilos røg i båden og så fortsatte det ellers sådan de næste timer. På et tidspunkt kom der en pause, som jeg brugte på at rigge en tredje stang til. Jeg havde lige fået firet denne ud, da først det ene flåd gik, hvorefter et andet også gik. Alene i båden kan dette være en udfordring i sig selv, især hvis fiskene er af en vis størrelse. Jeg fik givet modhug på begge stænger og de sad der. Så skete der naturligvis det, at den tredje stang også kom i omdrejninger. Nu stod jeg med flex på tre stænger, hvorefter jeg hurtigt måtte vurdere i hvilken rækkefølge de skulle tackles. Jeg valgte at tage den der virkede tungest først, og efter netning af fin gedde, der senere viste sig at veje ligeud 7 kg, måtte jeg hænge nettet på kanten af båden, mens jeg i hurtig rækkefølge fightede de to andre 3-4 kilos gedder ind til båden og fik dem afkroget. Pyh ha. Det gav sved på panden, og man bliver i sådan en situation ekstra glad for den frontmonterede elmotor, der hjælper med at undgå kludder, da den bare sejler stille og roligt og holder kursen via gps.

Alt ialt blev det til 22 herlige sommergedder denne eftermiddag, heriblandt gedden på 7 kg og 98 cm samt et par 5-kilos som de største.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Søndag, 27. Juli 2014 20:14
 

Majgedder

Email Udskriv PDF

Hej alle

Det er nok ikke undgået de flestes opmærksomhed, at gedden har en stor stjerne hos undertegnede. Maj måned har jeg derfor dedikeret til geddefiskeri i alle dets afskygninger. Torsdag skulle en fridag anvendes i selskab med Peter Møller og Jens Blom på en større sjællandsk sø. Peter i sin egen båd, mens Jens og undertegnede fiskede sammen. Agnfisk i den gode størrelse havde vi - trods ture til både Susåen og lergravene - desværre alt for få af, men sådan det ofte i maj.

Stængerne var i vandet ca. kl. 7.30 og det startede godt med jævnlige tilbud på vores skaller. Jens lagde ud med en fin 5-kilos inden jeg selv snuppede en 4-kilos.

Da klokken blev ni var det desværre som om, at søen gik kold. Huggene udeblev og sådan blev det ved i flere timer - afbrudt af nogle mindre gedder, der lige skulle smage vore små skaller. I forbindelse med et vejrskifte (kraftigt tiltagende vind) opgav vi fiskeriet og sejlede ind. Peter Møller havde heller ikke fået meget, men havde dog taget dagens største på 6,4 kg og 100 cm.

Store Bededag bruger man da på geddefiskeri. Denne gang var jeg sammen med Cato Jürgensen, der gav mig en grundig lektion i jerkbait-fiskeri. Lektionen inkluderede 7 gedder til ham, heraf 3 på henholdsvis 7,8 , 7,4 og 7,2 kg.

Jeg selv snuppede 3 gedder, med største på 4,5 kg.

Søndag den 18. maj måtte jeg afsted igen. Peter Møller blev hentet kl. 5 og en time efter sad vi i båden. Et kæmpe regnvejr var på vej ind over landet, men vi havde da til middagstid. Det blev en vild tur, bl.a. fordi vore 10 mindre agnskaller blev vekslet til 10 gedder i løbet af den første time. Herefter fiskede vi primært med kunstagn. Peter med wobler, mens jeg jerkbaitede. Efter fredagsturen med Cato havde jeg foretaget et par justeringer i mit grej, herunder fået påspolet en ny sort line (på bekostning af en fluogrøn) og anskaffet mig et nyt mere stift hard mono forfangsmateriale (på bekostning af flourcarbon). Hertil havde jeg lært mig Catos særlige jerkbait-teknik. Disse justeringer er jeg sikker på hjalp mig til fangst af en stribe fine gedder, med de største på 9,85 (114 cm), 6,6 (107 cm) og 5,6 kg (98 cm).

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg dropper agnfiskene og de store geddewoblere til fordel for jerkbaits. Fiskeriet er adrenalinfremkaldende og stærkt vanedannende! Samlet fangst på denne formiddag blev 25 gedder, heraf 12 til Peter. Hans største var en gedde på 7,2 kg, der tog en Westin Platypus wobler.

Knæk & bræk

Klaus

 

Juniorerne viste vejen ved geddekonkurrencen 2014

Email Udskriv PDF

Hej alle

Søndagens geddekonkurrence blev afholdt med deltagelse af flere juniorer, heriblandt Rasmus Schandorff, Peter Fog Pedersen og Frederik Rømer samt en række garvede geddefiskere, heriblandt Zlatan fra Fiskerishop.dk i Humlebæk samt Erik Winther, Peter Møller og undertegnede.

Drengene havde dårligt kunne sove om natten, af bar spænding over at skulle være med. Dagen før havde de været ude efter agnfisk og det var blevet til en enkelt skalle. Denne skulle senere vise sig at afgøre hele konkurrencen.

Første gedde i konkurrencen snuppede jeg selv, idet en højtfisket jerkbait blev indhaleret over det lave vand i Svanesøen. Den var nu ikke så stor, men så var vi igang. Vi gik længere ud på Tangen mellem søerne, idet jeg håbede, at jeg kunne få gang i de to gedder, som jeg vidste var i et bestemt område. Det kunne vi også, idet den ene fulgte efter vore agn i de første kast. Rasmus hentede sin agnskalle og placerede den lige i området. Vi nåede ikke at tælle til 5, førend flåddet var gået under. Rasmus gav et fint modhug og så var han igang med fighten. Jeg hjalp ham med netningen, og så kunne det ellers være, at der blev jublet. Et par hurtige billeder og en måling til 68 cm og så i vandet igen.

Herefter gik det slag i slag og der blev taget pænt med gedder i løbet af konkurrencen. Alle deltagere fangede fisk, men især Zlatan og Erik fangede mange. Flere deltagere prøvede også at miste gedder og jeg selv havde et seriøst hug på en XL-jerkbait.

Ved præmieoverrækkelsen stod det klart, at både Rasmus og Erik havde fanget gedder på 68 cm, hvorfor vi måtte ud i lodtrækning. Denne vandt Rasmus, hvilket sikrede ham en super fiskestang. 3. præmien gik til Zlatan, mens jeg snuppede 4. præmien. Frederik og Peter tog henholdsvis 5. og 6. præmien.

En stor tak til Fiskerishop.dk for at have sponseret fine præmier til konkurrencen.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Mandag, 12. maj 2014 21:12
 


Side 2 ud af 31

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner