Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen

Velkommen til Nive Å's Lystfiskerforenings hjemmeside

På vores hjemmeside kan du læse mere om hvem vi er, hvad vi laver og hvor vi fisker. Tryk på "Bliv medlem" og læs om alle fordelene ved at være medlem af Nive Å's Lystfiskerforening.

 

Hvor må jeg fiskeSe fangsrapporterBliv medlem af lystfiskerforeningen

Sild fra Øresund og ny foreningsrekord for guldørred

Email Udskriv PDF

Hej alle,

Så kom der lige et par yderligere rapporter fra Ask Futtrup. Den første lyder således:

Hej Klaus,

Tog et hvarsats lørdag i gudevejr. Vi startede med at fange lidt sild til agn... Største på 225 gram.

De stod i tykke stimer ved M4 bøjen, så hvis der er nogen, der skal have fyldt salttønden op til jul - så er det bare afsted.

Desværre var der nærmest nul strøm i sundet, så hvarfiskeriet kom aldrig igang. Fiskede i 6 timer efter dem, med en skrubbe og en meget tynd rødspætte på 43 cm og 830 gram til min makker som eneste resultat. Vi sluttede af på Disken for at få selvtilliden lidt op igen, og her fangede vi fint med stegetorsk, rødspætter, grå knurhaner, hvillinger og isinger.

Knæk og bræk

Ask Futtrup

Og næste rapport:

Hej Klaus,

Jeg skulle have været på sundet idag, men turen kom ikke længere end til havnemundingen og retur. Østenvinden var simpelthen for kraftig.

Derfor kørte jeg til en sjællandsk put & take vand i stedet, og fik sat PR guldørred allerede i 5. kast. 2,75 kg vejede den.

Ved søen var det også møgvejr, og bidelysten var ringe, Så jeg droppede det rimeligt hurtigt, og kørte hjem og nød min fridag.

Knæk og bræk

Ask

Tak til Ask for rapporterne og tillykke med ny foreningsrekord for guldørred. Herligt iøvrigt med aktive medlemmer, der har lyst til at dele oplevelserne med os andre.

Mvh

Klaus

 

Færdigt arbejde

Email Udskriv PDF

Nu er den sidste gydebanke færdig. Stor tak til alle fremmødte. Så er det bare at vente og se om alle de havørreder Zlatan så, da han var ude og dykke i bugten forleden dag, vil tage gydebankerne i brug. Det bliver spændende.

Så fin blev den.

Det er mere spændende med vandrotterne end nogle sten i vandet mener Liva

Senest opdateret: Torsdag, 16. oktober 2014 20:19
 

Referat af møde med Hørsholm Vand

Email Udskriv PDF

Møde med Hørsholm Vand

Onsdag den 8. oktober 2014

 

Jeg var i dag til møde med direktør Tina Otterstrøm Jensen fra Hørsholm Vand vedrørende vores spørgsmål.

 

På mødet gennemgik Hørsholm Vand i detaljer hændelsesforløbet fra fredag aften den 3. oktober til søndag aften den 5. oktober. Og vi fik her svar på alle de spørgsmål, som vi har stillet.


Hørsholm Vand lægger ikke skjul på, at der fredag aften efter strømafbrydelsen skete nogle fejl hos Hørsholm Vand. Fejl som ikke må ske igen. Men også hos Hørsholm Vand er man meget berørte af situationen, og de har allerede nu igangsat en række initiativer, som skal forhindre lignende hændelser i fremtiden.

 

Vi diskuterede også problemet om den manglende nødgenerator. I den forbindelse foreslog jeg, at der kunne installeres et UPS-anlæg foran computer- og kommunikationsudstyr. Det er Hørsholm Vand allerede i fuld gang med.

 

En installation af en generator, der ville kunne pumpe spildevand op i deres oplagringstanke, hvor der i alt kan være op til 8000 M3 på hele anlægget, er sat i gang. En egentlig nødstrømsgenerator, der ville kunne klare driften af hele anlægget, er ikke et lovkrav, så det tror jeg ikke kommer på tale umiddelbart.

 

Hørsholm Vand vil gerne have en tættere relation og dialog med os. Det første skridt vi har taget er, at mit telefonnummer kommer med i deres beredskabsplan. På mødet aftalte vi, at den nuværende beredskabsplan samt den reviderede plan, inklusiv mit telefonnummer bliver sendt til undertegnede.

 

Jeg vil ligeledes få tilsendt:
1. den tilladelse, hvoraf det fremgår, hvor meget spildevandet skal renses (har jeg nu fået)
2. Hørsholm Vands analyse af, hvor meget de renser vandet (har jeg nu fået)
3. hvor meget vand, der bliver pumpet ud i åen (har jeg nu fået).

 

Jeg spurgte også til, hvorfor der tit lugter af kloak langs åen og foreslog i den forbindelse, at man måske kunne pumpe vandet op i Dronningedammen eller andre søer langt oppe i Hørsholm.

 

I går havde Hørsholm Vand møde med Naturstyrelsen, hvor det blev aftalt, at Naturstyrelsen udfærdiger en rapport over hændelsesforløbet samt sørger for, at Fiskeøkologisk Laboratorium udfærdiger en rapport om skader forvoldt i åen samt nærområdet ved udløbet.

 

Jeg vil kontakte Fiskeøkologisk Laboratorium, så vores vurdering af skaderne kommer med. Der vil blive tale om udsætning af ekstra fisk og samtidig vil Hørsholm Vand sørge for, at Fredensborg Kommunes å-mand får dokumenteret eventuelle skader langs åen samt rengjort åen.

 

Jeg gjorde det klart for Hørsholm Vand, at der - afhængig af udfaldet af rapporten fra Naturstyrelsen – evt. vil blive indgivet en politianmeldelse.

 

Spørgsmål til Usserød Renseanlæg

Email Udskriv PDF

Spørgsmål til Usserød Rensesanlæg

Nivå, den 6. oktober 2014

 

På vegne af Nive Å´s Lystfiskerforening ønsker jeg følgende spørgsmål besvaret vedrørende strømsvigt fredag den 3. oktober kl. 17.30:

Hvordan blev Usserød Renseanlæg informeret om at strømmen var gået?

Hvad skulle en mand fra DONG kl. ca. kl.18.30 med en stige for at kunne komme over hegnet, altså en time efter strømsvigtet?

Hvem havde tilkaldt Dong?

Hvor meget urenset spildevand er der løbet ud i de 6 timer strømsvigtet varede?

Hvor meget vil det belaste vandområderne i åen og Nivå bugten?

Er I bekendt med hvor meget en privat person, firma eller landmand ville være kommet til at betale for en tilsvarende forurening?

Hvordan kan det være, at der ikke ligger en offentliggjort beredskabsplan hos de rette myndigheder?

Hverken brandvæsen, politi eller miljøvagt vidste hvordan man kunne få forbindelse med Usserød Renseanlæg lørdag morgen!!

Hvorfor skulle der 4 opringninger fra TV2 Lorry før Nordvand gik til bekendelse?

Prøvede Usserød Renseanlæg at skjule hændelsen?

Hvorfor er der ikke nødgenerator på renseanlægget?

Nive Å´s Lystfiskerforening

Carsten Ryby

Formand

Senest opdateret: Mandag, 06. oktober 2014 18:41
 

Synderen er fundet

Email Udskriv PDF

Så er synderen fundet. TV2 Lorry fandt efter flere opringninger til Nordvand ud af, at der havde været strømafbrydelse fredag nat. Dette havde medført, at urenset spildevand var løbet ud.

I kan se indslaget på TV2 Lorry i aften kl.19.30.

Linket til TV2 Lorrys opfølgende artikel:

http://www.tv2lorry.dk/artikel/236018

Det var godt at Christian kontaktede TV2 Lorry

Carsten

Senest opdateret: Søndag, 05. oktober 2014 20:23
 


Side 2 ud af 37

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password

Sponsorer

Banner
Banner