Nive Å's Lystfiskerforening

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Nyheder fra Nive Å's Lystfiskerforening

Ny foreningsrekord for brasen fanget i De Gamle Lergrave

Email Udskriv PDF

Hej alle

Så dumpede der endnu en rapport ind:

Hej Klaus,

Jeg valgte at bruge lørdag aften til en fisketur i De Gamle Lergrave, da jeg ved, at vi har en fin bestand af flotte brasen i søerne. Det gik fint, efter min egen vurdering, idet jeg bl.a. fangede 2 gode brasen. En på 4,15 kg og en på 4,45 kg.

Når det tillige er helt vindstille på søerne, er det den rene idyl og balsam for sjælen.

Knæk & bræk

Jens Blom

Det kan man jo ikke være uenig med Jens i. Stort tillykke til ham med de store specimenbrasen, hvoraf den ene faktisk er ny foreningsrekord. Super når et målrettet sats giver det ønskede udbytte. Mon ikke, at der går endnu større brasen og lusker rundt dernede..

Sommerhilsner

Klaus

Senest opdateret: Mandag, 21. Juli 2014 15:58
 

Sommerferiefangster

Email Udskriv PDF

Hej alle

Sommerferien er startet for mange inklusive undertegnede og Peter Møller. Vi mødtes derfor kl. 04.00 imorges for at tage sydpå til en større sjællandsk sø. Det tidlige afgangstidspunkt skyldtes en vejrudsigt, der lovede 27 grader og høj sol. Ikke det bedste geddevejr, men så kunne vi da nå morgen-formiddagsfiskeriet inden varmen blev for meget af det gode. Peter troede ikke meget på projektet, men jeg fik ham heldigvis overtalt.

Vi medbragte to fyldte agntønder takket være Peter og Jens Blom, der et par dage forinden havde været på Esrum Sø og der fanget 30-35 fine agnskaller mellem grøden på vestsiden ved Nødebo. Tippet er hermed givet videre, da der var nok af dem.

Vi lagde ud med dørgefiskeri med agnfisk efter paravaner over dybt vand, men da vi henad 8-tiden kun havde landet en enkelt mindre gedde og ellers ikke haft andre tilbud (trods masser af aktivitet på loddet), var vi begge klar til at prøve noget nyt. Som sagt så gjort. Jeg gik igang med at fiske med jerkbaits i kanten af grøden, mens Peter prøvede med en mindre spinner efter aborrer. Peter fik ingen aborrer i første omgang, men derimod både en stor skalle og en rimte, der begge havde hugget klokkerent på spinneren.

Jeg snuppede derefter nogle mindre gedder på en Buster Jerk, indtil Peter også fik skiftet til jerkbait. Han snuppede derefter en fin 5-kilos efterfulgt af en 4,5 kilos, hvorefter jeg 5 minutter efter fik et godt hug efterfulgt af et tungt træk, der afslørede, at en god fisk havde overfaldet min jerkbait. I det relativt klare vand kunne vi følge gedden under fighten og det var lidt vel spændende, da den var kroget meget yderligt. Den endte dog i det store landingsnet og efter måling (116 cm) og vejning (11,0 kg) fik vi taget de obligatoriske trofæbilleder.

Vi stoppede fiskeriet inden kl 14, og status blev 9 gedder, heraf 3 til Peter og 6 til undertegnede. Det blev iøvrigt også til 3 aborrer på 600-650 g, der alle huggede på Buster Jerks på det lave vand mellem rankegrøden.

Andre fra foreningen har også været ude med snøren og jeg har i løbet af de sidste par dage modtaget rapporter fra både Peter Lottrup og Søren Messerschmidt. Peter skrev:

Hej Klaus,

Tørfluefiskeri er sjovt!

Jeg var idag nogle timer i P&T sø for lige at få fisket af inden ferie. Der var mange fisk i søen, men efter 2 timer havde jeg præsenteret dem for alle "normale" fluer uden resultat. Så skiftede jeg til flydeforfang og små tørfluer og skumbiller. Det gav 5 fisk på 1,5 time.

Regnbuer på tørt er bestemt sjovt.

3 kom med hjem, 2 røg tilbage. Powerbæ fiskerne i søen tog intet mens jeg var der.

Mvh

Peter

Fra Søren Messerschmidt kom der idag en SMS med følgende ordlyd med nedenstående billede:

En super flot Mønfisk. Kort men tyk. Vægt lidt over 2 kg. Havde kontakt med 10-15 andre havørreder under aftenfiskeriet. Skal helt sikkert snart afsted igen.

Mvh

Søren

Tillykke til både Peter og Søren med fangsterne.

Hav en god sommer!

Klaus

Senest opdateret: Lørdag, 19. Juli 2014 12:23
 

Bulefiskeri med Zimba på Øresund

Email Udskriv PDF

Hej alle

Så har jeg modtaget nedenstående dugfriske rapport fra Ion Nielsen:

Hej alle sammen!

Jeg var et smut ude med Simba tidligt i morges. Vi sejlede kl. 4, sammen med min tidligere svoger, (kommende medlem) for at se lidt på torskebestanden SV for Ven. Vi fandt dem på ca. 30 meter vand, i buler op til 6 meter høje!

På 6 timers effektivt fiskeri fangede vi 23 torsk op til 4,5 kg, og slagtede de 11 af dem. 9 ud af 10 var bidefisk og det var mere reglen end undtagelsen, at vi havde 2 på af gangen. Hyggeligt!

Jeg fiskede ikke i hvert stop, da det har sine naturlige begrænsninger, at stå i buret og finde fisk, manøvrere etc. men lidt blev det da til.

Nu har jeg efterhånden lært båden at kende, så skulle der være nogle af foreningens medlemmer, der er friske på en sommerbuletur med mig som skipper, er I velkomne til at tage kontakt, så finder vi ud af det. Tidlige morgenture er sagen. Da de andre både kom på vandet og opdagede ''vores'' fisk blev det betydeligt sværere. Herudover slækkede strømmen også til noget nær 0, og så er det lige pludselig ikke så nemt mere....

Men en absolut smuk dag på vandet!

Billederne viser "svogerskabet" med flex på klingen og en torskefyldt motorbrønd efter de 2 første timer ;-)

God sommer!

Ion

Mange tak til Ion for rapporten og iøvrigt flot med den fine invitation til foreningens medlemmer. Det kunne da være, at man skulle sige ja tak, når man nu også lige har inside information om, at Ion har mere end 100 målertorsk, heraf mange sommerfisk, på samvittigheden..

Skulle andre NÅL-medlemmer være interesseret agerer jeg gerne "mellemmand" via Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Fredag, 18. Juli 2014 23:32
 

Gedder, brasen og ulovlige net på kysten

Email Udskriv PDF

Hej alle

Lidt fiskeri er det da blevet til i juni. Peter Møller og jeg selv har bl.a. været et par ture på Furesøen, hvor det hver gang er blevet til et tocifret antal gedder, heriblandt fine fisk på 7,3 og 7,1 kg til Peter.

Jeg selv fik baghjul, men tog da en del af de underholdende i 3-5 kilos klassen. Alle snuppet på fede rudskaller.

Weekenden 13.-15. juni var jeg med svigerfar og min bedre halvdel på den årlige familietur Valget var i år faldet på Sjællands Odde, da jeg tænkte, at havørrederne skulle prøves. 10 timers effektivt fiskeri med spinnestangen fra kl. 3.30 til 8.30 over 2 dage gav desværre kun en undermålshavørred og masser af hornfisk. Naturoplevelserne, heriblandt en enkelt springende 2-kilos havørred, var heldigvis meget værd, men net sat få meter fra land af lokale red necks ødelagde dog lidt. Gniben kan anes i horisonten, så vi er på nordsiden af Odden.

Tirsdagen efter skulle der tankes lidt selvtillid, hvorfor matchstangen var fundet frem. Det blev til et hav af skaller samt nogle fine brasen, heriblandt flere i niveauet 2,5-2,8 kg.

Samme aften havde Peter Møller været et smut på Furesøen, hvor han havde fanget en håndfuld gedder, men også mistet en monsterfisk ved rælingen. Surt show!

Torsdag den 26. juni havde jeg taget en fridag for at prøve sommerfiskeriet på en større sjællandsk sø. Noget jeg ikke havde gjort det så meget i før. Vejrudsigten så ok ud indtil kl. 13, hvor det skulle blive blæst og tordenvejr. Aage, en herlig fisketosse, som jeg har mødt igennem et geddeforum (Esox Hunt), var dagens fiskemakker og vi mødtes hos ham kl. 4. Vi havde ikke agnfisk, men satsede i stedet på dørgefiskeri med kunstagn. Vi så en del "bananer" på loddet, men bide ville de ikke. Først da vi stoppede for at prøve lidt jerkfiskeri kom der hul på bylden med et par hurtige 2-3 kilos fisk. Herefter blev fiskeriet svært igen og vi skulle "slide" os til gedderne. Jeg selv snuppede en 5,2 kilos (foto mangler), mens Aage fik en +4-kilos på toppen.

Alt ialt blev det til 13 gedder, nogenlunde lige fordelt (7-6), inden vi måtte stoppe på grund af de truende tordenskyer, brag og lyn i horisonten.

Søndag den 29. juni var den gal igen med fiskefeberen, der skulle kureres med en tur på Furesøen sammen med Cato Jürgensen. Vi havde rigeligt med agnfisk, men var nok blevet snydt lidt af vejrudsigten, idet de første par timers fiskeri blev en temmelig våd og blæsende affære. Gedderne ville dog godt lege med, idet jeg snuppede 12, mens Cato fik 8 stk. Største fisk var en gedde til mig på 6,2 kg og 100 cm, men vi fik begge flere 4-5-kilos fisk.

Knæk & bræk

Klaus

PS: Fangstrapporter modtages fortsat meget gerne på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

Senest opdateret: Fredag, 18. Juli 2014 23:32
 

22 gedder til NÅL-medlem på en eftermiddag

Email Udskriv PDF

Hej alle

Da det efterhånden er et stykke tid siden, at jeg har modtaget fangstrapporter fra medlemmer, er det nærliggende at tro, at der ikke bliver fisket meget her i sommervarmen.

Det har dog ikke været tilfældet for undertegnede, der har slået sine folder på Furesøen en del gange med småture, senest i lørdags, hvor jeg fik mulighed for at fiske en lang eftermiddag fra en LF-båd. Fiskeriet med jerkbait gav mig i maj mange gode gedder, mens det her i juni er blevet sværere og sværere, da mange af gedderne er rykket ud på dybere vand i takt med at vandtemperaturen er steget. Jeg er derfor gået tilbage til den gode gamle metode med agnfisk trukket stille og roligt rundt efter båden, og det var da også den metode, som jeg denne eftermiddag ville forsøge.

Som alle geddefiskere ved, så er agnfisk altid sværest at fange når man mest skal bruge dem. De sædvanlige steder gav mig denne lørdag ikke noget med størrelse, men så kom jeg i tanke om en lille sø, der om sommeren næsten aldrig svigter. Eneste problem med søen er, at der kun findes rudskaller, hvor jeg normalt foretrækker almindelige gråskaller. Søen svigtede da heller ikke, idet jeg efter et par timer kunne tage derfra med 30 fine rudskaller.

Afsted på Furesøen og fra første rudskalle var i vandet gik der under 2 minutter førend, der var bud efter den. En fin 4-kilos røg i båden og så fortsatte det ellers sådan de næste timer. På et tidspunkt kom der en pause, som jeg brugte på at rigge en tredje stang til. Jeg havde lige fået firet denne ud, da først det ene flåd gik, hvorefter et andet også gik. Alene i båden kan dette være en udfordring i sig selv, især hvis fiskene er af en vis størrelse. Jeg fik givet modhug på begge stænger og de sad der. Så skete der naturligvis det, at den tredje stang også kom i omdrejninger. Nu stod jeg med flex på tre stænger, hvorefter jeg hurtigt måtte vurdere i hvilken rækkefølge de skulle tackles. Jeg valgte at tage den der virkede tungest først, og efter netning af fin gedde, der senere viste sig at veje ligeud 7 kg, måtte jeg hænge nettet på kanten af båden, mens jeg i hurtig rækkefølge fightede de to andre 3-4 kilos gedder ind til båden og fik dem afkroget. Pyh ha. Det gav sved på panden, og man bliver i sådan en situation ekstra glad for den frontmonterede elmotor, der hjælper med at undgå kludder, da den bare sejler stille og roligt og holder kursen via gps.

Alt ialt blev det til 22 herlige sommergedder denne eftermiddag, heriblandt gedden på 7 kg og 98 cm samt et par 5-kilos som de største.

Knæk & bræk

Klaus

Senest opdateret: Fredag, 18. Juli 2014 23:32
 


Side 1 ud af 7

Kontakt os

Du kan kontakte os på:
kontakt@naal.dk

Login

Indtast dit
brugernavn og password